Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Черговий по місту перевірив виконання доручення мера щодо допомоги в адаптації, соціалізації мешканців, які потребують цього в умовах війни

Допомагати в адаптації та соціалізації тих, хто цього потребує в умовах війни. Відповідне доручення профільним департаментам мерії дав міський голова Борис Філатов. Двадцять другого травня секретар міської ради Олександр Санжара, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши платформу  «СпівДія Хаб Дніпро», ініційовану молоддю Дніпра. Вона працює на базі комунального підприємства «Молодіжний центр Дніпра». Це програма підтримки тих, хто постраждав від війни. Тисячі родин постійно отримують психологічну та юридичну допомогу від кваліфікованих спеціалістів. А ще продуктові набори, гігієну.  

«Відвідавши «СпівДія Хаб», переконався у величезній роботі, яку тут організовано. Йдеться про логістику, транспортування гуманітарної допомоги. Сюди вона надходить від міжнародних організацій, наших міністерств, волонтерів. Усе це тут розподіляють і направляють тим, хто цього потребує. Більшість отримувачів перебувають у Дніпрі. Людина може подати заявку і отримати, наприклад, продуктовий набір. Щодня тут видають близько 60-ти таких наборів. А частину розвозять по тих районах, які поблизу лінії зіткнення, які постійно під обстрілами, з нестачею електроенергії, водопостачання. Цей бус «СпівДія Хаб» був подарований міжнародною організацією, він і возить гуманітарну допомогу», — розповів Олександр Санжара.  

Звернутися та отримати допомогу можна, заповнивши анкету на сайті https://spivdiia.org.ua/.  

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав відділ реєстрації актів цивільного стану «Лівобережний» (ТЦ «Наша Правда», просп. Слобожансикй, 31-Д). 

«Завжди зручно, коли в одному місці людина може отримати всі адміністративні послуги. У відділі реєстрації «Лівобережний»  можна зареєструвати народжену дитину, подати заявку на шлюб тощо. Тут облаштовано святкову кімнату, де можна провести урочисту церемонію реєстрації шлюбу. Також можна скористатися послугою «Шлюб за 24 години», — додав Олександр Санжара.  

Відділ реєстрації актів цивільного стану «Лівобережний» працює з понеділка по четвер з 09:00 до 18:00, у п'ятницю з 09:00 до 16:45. Перерва з 13:00 до 13:45.