Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 47 ваших звернень. Вони надійшли до телеграм-чату Корбана, на пошту та гарячу лінію Штабу взаємодопомоги Громадської ради, яка продовжує збирати повідомлення дніпрян, аби міські служби могли якнайшвидше їх опрацьовувати.

Така увага з боку всіх гілок міської влади та служб мерії на чолі з Борисом Філатовим дозволяє швидко реагувати на повідомлення і оперативно допомагати дніпрянам.

Головне за день:

- У Дніпрі відремонтують Європейську площу.

 «Їжджу весь час машиною, мало ходжу пішки. Вийшов у центр на Європейську площу за ЦУМом і просто був шокований. Бруківку вибито, ями, біля трамвайних колій дірки, бруківки немає», - пише дніпрянин Олександр.

Можемо порадувати дніпрян, які переживають за стан однієї з найулюбленіших площ міста. Необхідні процедури вже проведено, за сприятливої погоди ремонт розпочнеться за тиждень.

- Як проходять роботи на віадуку між вул. Київською та військовим містечком?

 Запитуєте - відповідаємо:

Минулого тижня закінчили розбір асфальтобетонного покриття на проїжджій частині в зоні 4-х деформаційних швів, також у зоні швів розібрано 4 ділянки на пішохідній частині тротуару. З 22 травня бригада відновлюватиме зруйновані кінці балок. До кінця тижня очікується постачання деформаційних швів для встановлення їх у проєктне положення.

 Вода:

-  р-н. Ігрень: влітку у верхній частині району падає тиск води. Насосне обладнання працює нормально, зараз шукають прихований витік води;

 - вул. Прогресивна, 1: слабкий тиск води на верхніх поверхах, іноді води взагалі немає. У Вас відомчий 10-поверховий будинок, збудований радянським стрілочним заводом. За технічними умовами 1987 року гарантований тиск води становив 2 атмосфери. Для створення тиску проєкт передбачав будівництво підвищувальної насосної станції, яке перервалося (станом зараз насосне обладнання відсутнє, станція не на балансі КП «Дніпроводоканал»). Вам рекомендовано звернутися до депутата для відновлення роботи прибудинкової ПНС;

- вул. Семафорна, 46 – 48: у дворі прорив труби. Це труба водопровідної мережі Придніпровської залізниці.  20 травня пошкодження усунуто, вода є;

- вул. Юлії Залюбовської, 26. «Уже не перший день немає тиску води ночами і дуже поганий тиск вдень», - пише дніпрянин Стас. Будинок ОСББ, голова повідомляє, що проблем із тиском води не спостерігалося. Найближчим часом співробітники обслуговчої компанії оглянуть внутрішні комунікації в будинку та квартирі.

Каналізація:

- вул. Короленка, 16: стояком тече каналізація, заливає квартиру. Будинок ОСББ. Такі питання має вирішувати обслуговча компанія. Мешканці не можуть або не хочуть обрати голову, внаслідок чого будинок не обслуговується. Рекомендовано звернутись до платної приватної обслуговчої компанії.

Транспортна інфраструктура:

Перехрестя вул. Академіка Янгеля – вул. Титова: чи потрібний світлофор?

«Часто проходжу саме там, щоб не чекати на світлофор на інших перехрестях. Завжди немає проблем, там червоний пішохідний перехід та водії завжди пропускають. Але доцільність мають визначити компетентні люди (поліція чи шляховики, не знаю), щоби не порушувати транспортну логістику», - пише дніпрянка Ганна.

 «Там треба щось вигадати. Іноді там переходжу. Рух машин у два ряди. У дві сторони. Один зупиниться, інший за ним не бачить та їде. Страшно», - пише дніпрянка Наталка.

 «Дитина йде на світлофор і втрачає 10-15 хвилин часу. А є діти, які на страх та ризик перебігають цю зебру. Є світлофори з кнопкою на вимогу і можна було б поставити таку, щоб уникнути неприємностей на дорозі для дітей та дорослих», - пише дніпрянка Світлана.

Вуличне освітлення:

- вул. Дарницька, 4: просять замінити ліхтарі у дворі. Сьогодні, 22 травня, ліхтарі обстежать та визначать матеріали та термін робіт. Працюватиме КП «Міськсвітло».

 Дороги:

- вул. Ігоря Сікорського: на кінцевій зупинці трамвая № 4 по вулиці суцільні ями.

- Міст з ж/м Тополі на 12 квартал: після ремонту знову ями правою смугою в обидві сторони. За обома адресами ями усунуть у червні.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/