Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Стане в нагоді мандрівникам: у Дніпрі презентували унікальний електронний каталог «Відчуй Дніпро»

У Дніпрі відбулась презентація унікального електронного каталогу «Відчуй Дніпро» для містян та гостей міста. Він зробить перебування туристів у Дніпрі комфортнішим, адже містить описи театрів, парків, місць для відпочинку та дозвілля, ресторанів, музеїв, галерей, місць для креативних та яскравих фотографій та багато іншого. Над каталогом працював проєкт «Відчуй Дніпро», «HELPeru Dnipra» та міські екскурсоводи.

«Каталог розробила молодь Дніпра, це дуже тішить, адже ініціатива, яка починалась з бронзових мініскульптур і стала дуже відомою як для країни, так і для Європи,  зараз має таке продовження в електронній збірці, пізніше з’явиться друкована версія», - розповів заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський.

Проєкт «Відчуй Дніпро» зараз особливо актуальний, адже до нашого міста окрім туристів приїжджають і ВПО. Тож каталог допоможе більше дізнатись про Дніпро та цікаві місця в ньому. У цьому переконана гід Ірина Харченко, яка брала участь у роботі над каталогом: «Мені дуже подобається цей проєкт, адже я вболіваю за розвиток туризму у Дніпрі. А коли рік тому до нас почали їхати люди, спочатку з Харкова, потім Маріуполя, я задала собі питання - чим я можу їм допомогти. Тоді я звернулась до туристичного центру Дніпра, і ми запустили безкоштовні волонтерські екскурсії. Людей було все більше з кожною екскурсією, і ми зрозуміли, що це потрібно. Адже всі хочуть якось психологічно відволіктись хоча б на декілька годин».

Каталог «Відчуй Дніпро» доступний за посиланням https://vidchuy.dp.ua/katalog . На сайті можна дізнатись про цікаві місця Дніпра, розташування відомих мініскульптур, а також обрати один зі складених туристичних маршрутів. Для зручності його можна безкоштовно завантажити на смартфон.