Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі продовжується серія безкоштовних екскурсій парком ім. Т. Г. Шевченка

У Дніпрі для мешканців, гостей міста провели безкоштовну екскурсію «Козацькому роду нема переводу». Оскільки захід організували напередодні Дня вишиванки, учасникам запропонували прийти у відповідному одязі. 

«Продовжуємо заохочувати мешканців ставати туристами у рідному місті, дізнаватися про нього нове і цікаве з історії. Наприклад, наступна екскурсія до згаданого парку буде 31 травня. Зареєструватися на неї можна за номером: 067-602-60-90», — зазначила начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко. 

Водночас представниця комунального підприємства «Міська інфраструктура» Ніна Соколовська розповіла: «Вчергове долучилися до організації екскурсії парком ім. Шевченка, який має багатовікову історію. Парк великий, тому й екскурсій декілька за різними розробленими маршрутами».

Цього дня екскурсію провела членкиня Всеукраїнської асоціації гідів Інна Спиридоненкова. Вона розповіла: «Парк розташовується на території колишнього козацького зимівника Лазаря Глоби. Як він жив, де були його приміщення у парку та багато ще цікавих фактів дізналися слухачі». 

Дніпрянка Ірина Цурканова теж відвідала екскурсію. 

«Цей цикл екскурсій парком ім. Шевченка дуже цікавий. Була на першій, зараз, і планую ще наступного разу теж. Гід розповідала цікаво. Усі слухали на одному подиху», — додала пані Ірина.