Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 47 ваших звернень. Ви зверталися на телеграм-канал, пошту та гарячу лінію Штабу взаємодопомоги Громадської ради. 

До якнайшвидшого вирішення  питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим.

Посилена увага і постійний контроль усіх гілок міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на отриману від жителів міста інформацію. Всі служби Дніпровської міської ради готові якомога швидше  реагувати на будь-які виклики.

Головне за день:

"У Громраді ми обговорюємо  проєкти нового майбутнього Дніпра.

Вже сьогодні ми обговорюємо питання проєктування нового міста, нового майбутнього, нових житлових районів, житлових кварталів, концептуально оновлених. Можливості для створення нових робочих місць. Ось це завдання обговорюється у Громадській Раді.

Коли Дніпро відновлюватиметься після війни, сподіваємося, що мер та уряд зможуть залучити фінансування і в цьому братимуть участь різні міста та країни. Ось тоді Громадська Рада покаже свої напрацювання.

Я (ред. Геннадій Корбан) думаю, що Громадська Рада братиме участь у цьому активно та активно пропонуватиме проєкти для городян, для облаштування їхнього життя, для розвитку міста, для створення цікавих, унікальних локацій, для будівництва нових музеїв та культурних закладів".

Вода:

- вул. Квітки Цісик, 5: мешканці бояться, що люк колодязя водопроводу продавлений. Колодязь обстежено КП "Дніпроводоканал". Він справний;

- ж/м Тополя-2 будинок 40: замінити у ванній 4 метри водопровідної труби. 12 травня трубу обстежили. Замінять попередньо 17 травня.

Тепло:

- вул. Мандриківська, 143 – 145: відновити дорожнє покриття після ремонту теплотраси. Ремонт завершено, покриття відновлять.

Каналізація:

- Проспект Олександра Поля, 68: під час відновлення люка не прибрали зрізаний асфальт. Асфальт вивезли, ділянку прибрано;

- вул. Квітки Цісик, 16: продавлена кришка люка. Криниця накрита новою кришкою, працював КП "Дніпроводоканал";

- вул. Запорізьке шосе, 38: засмічення каналізації;

вул. Якова Самарського, 5: засмічення дворової каналізації. Засмічення усунуто, працювала аварійна бригада КП "Дніпроводоканал" .

Ливнева каналізація:

- Проспект Мануйлівський, 75: криниці зливової каналізації заклали асфальтом. Криниці обстежені частково, потрібно розкривати асфальт і чистити колодязі, це в плані на наступний тиждень.

Транспортна інфраструктура:

- Відновити дорожню розмітку по вул. Івана Акінфієва, 14 просить дніпрянин Георгій;

- Відновити дорожню розмітку по вулиці Осінній 5, 7, 8А, 10 просить мешканець вулиці Осінньої. «Дякую ще раз за встановлення знаків "пішохідний перехід" у локації будинків вул. Осіння 5, 7, 8А, 10. Начальник підрозділу ДМР ДОРСЕРВІС Михайло обіцяв, щойно буде температура +5 градусів у локації вищевказаних знаків, нанести дорожню розмітку 1.14.1;

- За наявності знаків «пішохідний перехід», але без дорожньої розмітки, водії практично не виконують вимоги знака «пішохідний перехід». Велике прохання нанести розмітку на цій локації", - пише мешканець вул. Осіння. 

Вуличне освітлення:

- вул. Агнії Барто, 39: 20 років тому під час аварії знесли опору, опора лежить і світла у цій частині двору немає. Зараз на житловому масиві Придніпровськ модернізують зовнішнє освітлення у дворах. Встановлення опори – у планах. Зроблять до 1 червня, працюватиме КП "Міськсвітло";

- вул. Донецьке Шосе: зробити вуличне освітлення від ТЦ Караван до пр. Миру та від ТЦ Караван до в'їзду до міста. Це капітальне будівництво, на даний момент воно, на жаль, заблоковане Кабінетом Міністрів України (постанова 590);

- вул. Телевізійна, 2: нові стовпи стоять, а ліхтарів немає. У Вас встановлять: 6 кронштейнів, 6 світильників та протягнуть 100 метрів проводів. Зроблять до 19 травня, працюватиме КП "Міськсвітло";

- вул. Титова, 16: зробити світло у дворі. У Вас встановлять: 2 опори, 7 кронштейнів, 7 світильників та протягнуть 200 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП "Міськсвітло";

- Проспект Яворницького, 34: зробити світло у дворі. 15 травня КП "Міськсвітло" проведе обстеження. За підсумками обстеження визначать кількість матеріалів та терміни робіт. 

Аварійні дерева:

- Проспект Яворницького, між зупинками «Вулиця Короленка» та «Площа Героїв Майдану» два сухих дерева. Дерева видалять до 25 травня, роботи виконає КП "Міськзеленбуд";

- вул. Калинова, 19: нахилилося велике дерево, вже падала гілка. Дерево видалять до 20 травня, роботи виконає КП "Міськзеленбуд";

- Проспект Слобожанський, 103: пухові тополі старше 50 років, коріння руйнує вимощення будинку. 16 травня КП "Міськзеленбуд" обстежить ваші дерева, цього дня Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни виконання робіт;

вул. Старочумацька, 11: викорчувати пні. Пні викорчують до 30 червня, роботи виконає КП "Міськзеленбуд";

вул. Яскрава, 7: сухе дерево нахилилося. Обстеження показало, що дерево живе, зелене. Його обріжуть до 20 травня, роботи виконає КП "Міськзеленбуд".

Дороги, тротуари, двори:

- ж/м Сокіл 1, будинок 1: масштабний проєкт реконструкції прибудинкової території перервано війною, і чотири під'їзди залишилися зі зрізаним асфальтом. Ваш будинок включений до плану на виконання робіт у 2023 році.

Городяни дякують:

«Це просто неймовірно))) Ви великі молодці) Дякую всій вашій команді за допомогу в прочистці водостоку по вул. Любарського, 104», - пише дніпрянка Ольга.

За словами Ольги, проблема була в наступному: щоб не протікав дах, потрібно було прочистити водосток, а щоб прочистити водосток, потрібна була вишка, і це завдання чекало на рішення з грудня. Нині водосток прочищений.

«Видно все як на долоні! Дякуємо за освітлення спортивного майданчика по воркауту! Тепер діти у безпеці! Разом ми сила!», - пише мешканка двору по вул. Старочумацька, 11 – просп. Слобожанський, 82, 84, 88, 90 Олена.

«На адресу Бульвар Слави, 4 приїхали та обстежили аварійне дерево! Величезна подяка!», - пише дніпрянка Марина.

«Велике дякую за обрізання та видалення дерев за адресою вул. Яскрава, 13. Видалили 70-річні тополі, які були джерелом небезпеки», - пише мешканець вулиці Яскрава.

«Пров. Парусний , 9 дякує за швидку реакцію на звернення. Наступного дня Жилсервісом -5 було обстежено дах, питання взято під контроль. Дуже дякую за Вашу роботу» - пише дніпрянка Олена.

«Зверталася сюди минулої п'ятниці з проханням вирішити питання непрацюючого ліфта більше місяця...у суботу з ранку передзвонили з Жилсервісу..вчора вже ліфт запрацював! менше тижня і все готове. ДЯКУЮ ВАМ ВЕЛИЧЕЗНЕ від мешканців будинку по вул. Робоча 24-а! не чекали, що все швидко та оперативно вирішиться! Ви найкращі!» - пише мешканка вулиці Робоча.

«Велике дякую команді Корбана за надання допомоги у вирішенні проблем у комунальній сфері. Це велика праця, і ми розуміємо, у цей скрутний час складно. Хоча поки що питання не вирішили, але зрушення є, стали приходити служби і хоча б фіксувати дірки, і думаю, результат не змусить чекати», - пише дніпрянка Ганна.

«Просп. Олександра Поля, 68. Вчора лише ввечері подала заявку прибрати старий асфальт – сьогодні прийшла з роботи – все чисто. Дякую за оперативність та роботу!», - пише дніпрянка Олена.

«вул. Квітки Цісик, 1-Б. Криниця накрита новою кришкою. Сьогодні команда Сергія Шевченка все вранці зробила, дякую», - пише дніпрянка Валерія.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/