Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Бути другом для дитини: у Дніпрі зробили курси для батьків

Прийомні батьки Дніпра долучились до навчань з підвищення батьківського потенціалу. Основна ідея тренінгів – вкотре розказати про необхідність слухати та чути прийомну дитину, бути для неї другом та опорою у житті. Крім цього, розкажуть й як побудувати стосунки із дитиною на взаємоповазі та довірі. 

Таких тренінгів від Дніпровського міського центру соціальних служб Тетяна пройшла вже декілька. Жінка у 2018 році наважилась стати мамою 6-річної дівчинки, яка лишилась без батьківської опіки. Дитина була схильна до дрібних крадіжок, а також жебрацтва. Але завдяки таким навчанням та підтримці з боку фахівців цю проблему вдалось подолати. 

«Під час тренінгів нам надають дуже багато корисної інформації, яку я потім застосовую у спілкуванні з дитиною. Ці тренінги стануть корисними не лише прийомним батькам, а й взагалі всім родинам. Адже тут розглядають не лише, як спілкуватись із дитиною, а й питання відносин між чоловіком та дружиною, як правильно спілкуватись із людьми поважного віку тощо. Хочу висловити вдячність усім спеціалістам, які вкладають душу в ці навчання, а також постійно нам допомагають, якщо виникає у цьому потреба», – зазначила прийомна-мама Тетяна Харченко. 

Загалом до цього тренінгу долучились 82 прийомні батьки, батьки-вихователі, які взяли на виховання дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування. Їх розділили на шість груп, дві з яких пройдуть навчання в онлайн-форматі. Заняття розраховані на 5 днів. 

«Щорічно Дніпровський міський центр соціальних служб проводить такі тренінги для підвищення батьківського потенціалу. За тиждень навчання опановують новітні методи, як виховувати дитину, яка залишилась без батьківського піклування. Бо такі діти не прості, кожна з них має свою історію, і найчастіше ця історія трагічна. Тож батькам потрібно знати, як з ними встановлювати контакт, а головне – як стати для них другом», – зазначила директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко. 

 

Довідка: у Дніпрі понад 900 опікунів, піклувальників та батьків-вихователів прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На території м. Дніпра у сімейних формах виховання перебувають більш ніж 1200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.