Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 47 звернень дніпрян.

Громадська Рада продовжує оперативно опрацьовувати всі повідомлення, які надходять на телеграм канал та пошту, а також на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги Громадської ради. До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим.

Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на отриману від жителів міста інформацію та готовність оперативно відреагувати на будь-які прохання містян.

Головне за день. КП «Дніпроводоканал» активно працює на дорогах: 

Восени та взимку через атаки на енергетичну систему країни у Дніпрі було багато проривів труб, які ушкоджувалися частими відключеннями-включеннями води.

Відповідно і КП «Дніпроводоканал» працювало більше, ніж звичайно, а для роботи з трубами довелося розкопувати багато асфальту.

Нині за хорошої погоди КП «Дніпроводоканал» відновлює асфальт там, де він був розритий. Це вул. Робоча, 65 (https://t.me/korbanofficial/1518).

До іншого. Світло:

- просп. Богдана Хмельницького, 41, 45, 47. Поставили 5 опор, 14 кронштейнів, 14 світильників;

- вул. 93-й Холодноярської бригади, 1: напруга знизилася до 80 вольт, другий день у квартирі немає світла;

- вул. Флангова, 113: аварійна опора ДТЕК біля гаражів нахилилася, верх майже розсипався, по всій довжині тріщини.  Мешканці бояться, що впаде на гаражі.  ДТЕК не діє, хоча представники компанії мали оглянути опору ще місяць тому, 10 квітня. КП «Міськсвітло» звернулося до ДТЕК телефоном. Представники компанії пообіцяли найближчим часом замінити аварійну опору.

Вода:

- вул. Академіка Янгеля, 7;  просп.  Богдана Хмельницького, 47; вул.  Новокримська, 2-Б; пров. Парусний, 10; вул. Робоча, 160; вул. Радистів, 10: з крана тече жовта вода. КП «Дніпроводоканал» промиє труби.

 Каналізація:

- просп. Богдана Хмельницького, 133: відкриті люки біля сміттєвих баків;

- просп. Мазепи, 42-А: розбитий каналізаційний люк. Найближчим часом Ваші колодязі обстежать та накриють;

- просп. Слобожанський, 42: три відкриті колодязі біля будинку. КП «Теплоенерго» накриє.  Що стосується колодязя зв'язку, то зараз шукають його власника.

Дренаж:

- пров. Грінченка, 301: кілька років не працює дренажний насос. Вашим питанням опікується відділ гідроспоруд КП «УРЕА». Іде узгодження з ДТЕК і отримання  точки доступу до електроенергії; 

- вул. Яна Гуса, 15 – 17: мешканці просять прочистити засмічення дренажної канави по вул. Портовій,  через неї  вода підтоплює їхні подвір'я;

- по вул. Портовій треба видалити дерева. Після того прочищення каналу продовжать.  

Транспорт:

- маршрут № 22: повернути заїзд маршруту під Новий міст просить дніпрянка Валентина;

- маршрут № 82: залишити маршрут як був по вулиці Житомирській від вулиці Моторної до вулиці Гуртової просять дніпрянки Світлана та Людмила.

Транспортна інфраструктура:

- зупинка «5-та міська лікарня». «Просимо обладнати зупинку біля п'ятої міської лікарні на вул. Великій Діївській посадковою платформою. Літнім людям важко заходити у транспорт без платформи, доводиться викликати таксі», - пише дніпрянин Дмитро.

Вуличне освітлення:

- вул. Криворізька, 22-Б: у дворі ніколи не було світла, чи можна його зробити? У Вас встановлять: 4 опори, 8 кронштейнів, 8 світильників та протягнуть 200 метрів дротів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло»;

- просп. Мазепи, 42-А: замінити опору. До 12 травня КП «Міськсвітло» замінить;

- просп. Миру, 4: встановити додаткові ліхтарі у дворі та біля гаражів. Сьогодні, 11 травня, КП «Міськсвітло» огляне чи можливо зробити це у зазначених місцях. Якщо можливо, то визначить кількість матеріалів та строки робіт.

Міські фонтани:

Мешканці просять запустити фонтан у сквері на житловому масиві Західний. Фонтан запустять 1 червня.

Аварійні дерева:

- бульвар Слави, 4: аварійне дерево (абрикос). Сьогодні, 11 травня, КП «Міськзеленбуд» обстежить Ваше дерево, Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни виконання робіт;

- просп.  Мазепи, 42-А: прибрати на подвір'ї пеньки та поросль. Приберуть до 30 червня. Працюватиме КП «Міськзеленбуд»;

- вул. Вітчизняна, 9: аварійні дерева. У травні КП «Міськзеленбуд» обстежить Ваші дерева, Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни виконання робіт;

- вул. Придніпровська, 5: пеньок викорчують до 30 червня, працюватиме КП «Міськзеленбуд»;

- вул. Детальбудівська, 2-А: біля нежитлової будівлі розростається трава. Хто має стежити за благоустроєм ділянки? Косити траву має власник ділянки;

- вул. Татарська, 69: дерево розрослося і заплуталося у дротах. У травні КП «Міськзеленбуд» обстежить Ваше дерево,  Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни виконання робіт.

Дороги, тротуари, двори:

- вул. Автодорівська, 1: провал в асфальті. Найближчим часом КП «Дніпроводоканал» усуне.

Містяни дякують:

 - «Три тижні тому писав про яму на перехресті Поля та Орлика. 9 травня все відремонтували. Більше того, залатали яму, яка була трохи нижче податкової. Висловлюю подяку Г. Корбану та всім причетним до цього каналу!» – пише дніпрянин Олександр.

- «Дякую, все зробили оперативно», – пише дніпрянин Сергій.

- «Велика подяка за цей канал, за допомогу, за все! Вже встановили освітлення на просп. Богдана Хмельницького, 47. Дуже швидко відреагували та допомогли, весь двір вам вдячний. Дякую за допомогу, завдяки вам тепер не страшно заходити у двір увечері!» – пише дніпрянка Єва.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/