Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про чистоту у місті

Посилений контроль за санітарним станом міста та своєчасне вивезення сміття – таке доручення надав міський голова Борис Філатов профільним підприємствам. Одне з таких, яке обслуговує Дніпро, – ТОВ «Екологія-Д». Щоденно на маршрути виходить 35 машин, які вивозять побутове сміття з контейнерів, а також 25 машин, обладнаних спеціальним маніпулятором для вивезення негабаритного сміття. За день вивозиться майже 10 тис. кубічних метрів непотребу.

«Робочий день працівників нашої компанії щоденно починається о 06:30. Перед виїздом на маршрут екіпаж, а це три людини, обов’язково проходить медичний огляд, перевіряють і технічну справність авто. Після перевірки отримують маршрутний лист та починають об’їзд», – зазначив представник ТОВ «Екологія-Д» Сергій Овчарук.

Зі свого боку директор департаменту житлового господарства Владислав Грицай, який 10 травня є черговим по місту, додав: «Ми побачили, що підприємство працює добре, робітники пройшли медичний огляд та поїхали виконувати свою роботу. Також ми завітали до диспетчерської, в якій можна в режимі реального часу стежити за тим, де зараз та чи інша бригада. Бо всі автомобілі підприємства обладнані датчиками навігації, на деяких з них встановлені відеокамери. На підприємстві також є своя виробничо-технічна база, ремонтний цех та СТО. Загалом це підприємство працює по совісті, сміття вивозиться регулярно у будь-яку погоду чи сезон. Звичайно, що є громадяни та підприємства, які полюбляють влаштовувати несанкціоновані звалища, комусь лінь укладати договір з компанією на вивезення сміття, а хтось не вкладає його, щоб зекономити кошти. І ось через ці фактори в місті з’являються звалища. Тож вкотре закликаємо укладати договори на вивезення сміття, аби не шкодити як людям, так і природі».

Також Владислав Грицай завітав на просп. Героїв, 12. Там триває прибирання прибудинкової території та покіс трави. Загалом по місту працює понад 1 000 двірників, які щоденно стежать за чистотою у Дніпрі. За кожною з ділянок закріплений старший майстер, він стежить, щоб прибудинкова територія була у задовільному санітарному стані.

«Зокрема мій штат обслуговує 30 дворів. У мене працюють як двірники, так і сезонні працівники, наприклад косарі трави. У двірників робочий день щоденно розпочинається о 06:00 і продовжується до 14:00. Звісно, це тяжка робота, бо в кожному сезоні є свої труднощі та виклики», – зазначила майстер обслуговуючого підприємства Людмила Данильченко.

Зі свого боку черговий по місту Владислав Грицай підсумував: «Двірники Дніпра мають увесь необхідний інвентар: нові мітли, відра, спеціальні тримери-косарки, захисний одяг та інше. Також у місцях, де це можливо, на поміч двірникам виїжджає малогабаритна прибиральна техніка. Загалом до їхніх обов?язків входить прибирати прибудинкову територію – з чим вони успішно пораються. Їхньою роботою я задоволений, бо це важка праця».