Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про комфорт пацієнтів та попри війну осучаснює медичні заклади

Майже кожний 5 мешканець Дніпра народився в стінах цього пологового: у Дніпрі медзаклад, в якому півстоліття зустрічають немовлят, осучаснили попри виклики війни. Роботи тут розпочали восени 2022 року за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, який наголосив, що медична допомога у сфері охорони материнства та дитинства є однією із пріоритетних напрямків в охороні здоров'я міста.

«За ці пів року в нас було дуже багато чого зроблено: відновлено 9 пологових зал, і це не тільки підлога, стелі, а це й оснащення сучасною апаратурою, яка дозволяє нам краще та більш кваліфіковано зустрічати на світ немовлят. Крім того, було оновлено коридори, замінено сантехніку. Також в нас були поліпшені умови перебування матусь, зокрема у 13 палатах було зроблено індивідуальні санітарні кімнати, в яких є душ, туалет тощо. Також закуплені всі необхідні меблі», - зазначила завідувачка пологового відділення одного із медичних закладів Дніпра Катерина Володимирівна.

Зі свого боку, медична директорка цього закладу Інна додала: «Це оновлення стало для нас справжнім подарунком у такий тяжкий час, бо на сьогодні наш пологовий має найсучасніші умови, в яких приємно працювати як колективу, так і народжувати нашим матусям».

Під час масштабного оновлення пологового не на секунду не припинялася його діяльність. За час війни у відділенні народилося майже 1500 дітей. Також тут народжували 235 жінок, які через війну стали вимушеними переселенками. Сьогодні в оновлених стінах пологового народила і Юлія. «Зранку стала мамою прекрасної донечки. Наразі обираємо їй ім?я. Щодо умов, то дуже комфортно було народжувати, все зручно, все є. Лікарі прекрасні, постійно підходять, в усьому допомагають тож жодних нарікань», - розповіла щаслива матуся.