Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 28 звернень. Ви зверталися на телеграм-канал, пошту та гарячу лінію Штабу взаємодопомоги Громадської ради. 

До якнайшвидшого розв’язання питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії на чолі з міським головою Борисом Філатовим.

Посилена увага і постійний контроль усіх гілок міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на отриману від жителів міста інформацію та готовність якомога швидше  реагувати на будь-які виклики.

Головне за день:

Розкрито секрет ефективності роботи Громадської ради: «Секрет дуже простий. Завдяки тому, що я (ред. – Геннадій Корбан) очолюю Громадську раду Дніпра, і завдяки тому, що у мене є контакт безпосередньо з керівниками підрозділів, я можу направляти прохання людей безпосередньо виконавцям, які ставлять їх у план, і люди з Громадської ради контролюють виконання планів і виконання робіт. Таким чином і досягається ефект, коли людина звернулася, а фактично через день-два ці роботи виконані.  Моє завдання – тільки допомогти, зробити комунікацію між людиною, яка просить, комунальниками чи підприємством, або ж іншим виконавцем робіт, який може у даному випадку вирішити ту чи іншу проблему. Ось така проста схема». 

До іншого.

Як рятують від підтоплень одну з найнижчих локацій міста. Повінь і дощі призвели до підтоплення, зокрема, кількох вулиць АНД району. По допомогу звернулися мешканці вулиць Північнодвінської та Промислової. «Найголовніше питання, щоб прочистили цю канаву, бо вона забита на шляху до Дніпра», – повідомляє мешканка Яна. 

Поміж тим, інші мешканці Північнодвінської питають, чому роботи йдуть не у них, а на сусідній вулиці Долинській.

Пояснюємо: на вулиці Північнодвінській розташований водовідвідний канал. Він проходить по землі та впадає в підземний колектор, який йде по вул. Долинській та виходить до насосної станції по вул. Роторній. Колектор і насосна станція мають перекачувати зливові води в річку Дніпро.

Отже, з водовідвідним каналом по вул. Північнодвінській зараз усе в порядку, він працює. А ось колектор по вул. Долинській, на жаль, за багато років засмітився. Зараз його прочищають. Його довжина 1 кілометр. Тому обсяг робіт дуже великий. Потрібно відкривати кожен люк і виймати вручну сміття. Прочистити цей колектор планують до 1 жовтня, але за можливості виконають раніше.

Світло  – у всі двори! 

- просп. Богдана Хмельницького, 108-А.  8 травня тут встановили  7 ліхтарів: «Тепер двір освітлений», - пишуть мешканці. Вдячність КП «Міськсвітло»! 

Електрика:

- вул. Гладкова, 45: через високу напругу вимикається ліфт. Ваш будинок обслуговує компанія ТОВ «Внутрішньобудинкові  системи» . Ваш оператор розподільчих мереж – компанія ЦЕК. З Вами зв'язалися та проконсультували, що робити далі. Зокрема, звернутися  в ЦЕК з офіційним листом; 

- вул. Савкіна, 6: майже два тижні після п'ятої ранку мерехтить світло (5 хвилин немає, потім знову вмикається). 8 травня аварійна служба перевірила електромережу Вашого будинку. З нею все гаразд. Якщо проблема  повториться, будь ласка, зверніться до вашого оператора розподільчих мереж, нехай він перевірить обладнання. 

Вода: 

- вул. Гідропаркова, 8: вода з іржавим відтінком. Найближчим часом Вашу водопровідну мережу промиють; 

- вул. Новочеркаська, 9: ліквідували прорив труби. Працювала бригада  КП «Дніпроводоканал»;

- вул. Робоча, 65:  КП «Дніпроводоканал» завершило роботи, але асфальт ніяк не покладуть. Ділянка підготовлена під асфальтування. Роботи виконає  КП «Дніпроводоканал» до 15 травня.

Каналізація: 

- вул. Белелюбського, 14: провалився люк. Найближчим часом КП «Дніпроводоканал» поверне люк на місце; 

- вул. Пастера, 18: два роки тече труба. У дворі з'явилися провали. Сьогодні  у Вас замінять випуск внутрішньобудинкової  системи каналізації. Роботи виконує міська аварійна служба.

Ракетна загроза:

- просп. Богдана Хмельницького, 34, магазин АТБ: під час повітряної тривоги не пустили людей до укриття. «Не можемо потрапити в укриття, вказано номер, але трубку не беруть», - пише Настасія. При цьому на магазині дійсно висить оголошення, що його підвал може використовуватися як укриття, і номер телефону. Дніпрянка Лєра додає, що в магазині ночами чергує охоронець і це не перший випадок, коли люди не могли потрапити до укриття.

Транспорт: 

- трамвай № 19: під час поїздки у стелі відкрився люк, кришка висить та б'є по склу вікна. Кришку та механізм полагодили, повідомляє КП «Дніпровський електротранспорт».

Вуличне освітлення:

- вул. Академіка Янгеля, 10 – 12: повалено електроопору. У Вас встановлять 1 опору, 2 кронштейни, 2 світильники і протягнуть 40 метрів дротів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло».

- вул. Дніпросталівська, Курсантська від перехрестя з вулицею Журналістів до Північного: більшість дороги без освітлення, важко їхати. Для встановлення у Вас вуличного освітлення знадобилося додаткове обладнання, яке зараз купують. Йде процедура закупівлі з наступним монтажем електроустаткування спільно з АТ «ДТЕК. Дніпровські електромережі» для підключення електроустановки (мережі зовнішнього освітлення). Орієнтовно введення в експлуатацію мережі очікується у травні – червні 2023 року; 

- вул. Комбрига Петрова, 33: алеєю немає освітлення близько трьох років. У Вас встановлять 5 опор, 5 кронштейнів, 5 світильників та протягнуть 200 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло».

- вул. Мандриківська, 51-М: відновити вуличне освітлення. Біля Вашого будинку справді є освітлення, але воно не підключене до міської мережі. Його провела будівельна компанія під час спорудження будинку. КП «Міськсвітло» спочатку має підключити його до міської лінії, це зроблять до 1 липня. Потім за потреби замінять світильники; 

- вул. Набережна Заводська, 119-Ж: зробити вуличне освітлення. У Вас встановлять 2 опори, 5 кронштейнів, 5 світильників і протягнуть 100 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло»; 

- вул. Придніпровська, 1, 3: не освітлені пішохідні доріжки за будинком. У Вас замінять 6 опор, 6 кронштейнів, 6 світильників та протягнуть 240 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло»; 

- вул. Робоча, 83, 85, 87: немає вуличного освітлення з боку вул. Театральної. У Вас встановлять 9 опор, 15 кронштейнів, 15 світильників та протягнуть 350 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло».

- вул. Титова, 20 – 24: просять встановити освітлення біля сміттєвого майданчика. Двір темний. У Вас встановлять 5 опор, 7 кронштейнів, 7 світильників та протягнуть 200 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло».

- ж/м Тополя, кінцева зупинка маршруток - АТБ: шість ліхтарів стоять, але не світять. Названі ліхтарі не перебувають на балансі КП «Міськсвітло». У Вас встановлять 4 опори, 7 кронштейнів, 7 світильників та протягнуть 200 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло»; 

- вул. Янтарна, 42: дуже темно з боку амбулаторії № 4, зимовими вечорами страшно ходити до лікаря. У Вас встановлять 5 опор, 7 кронштейнів, 7 світильників та протягнуть 180 метрів проводів. Зроблять до 1 серпня, працюватиме КП «Міськсвітло».

Дороги, тротуари, двори:

- вул. Гладкова, 7: після ремонту теплотраси ділянку заасфальтували та поставили на місце бордюри, окрім одного. Бордюр, якого не вистачає, встановлять сьогодні, 9 травня. Коли там працювали, заважала припаркована машина, повідомляє КП «Теплоенерго»;

- просп. Свободи – академіка Белелюбського. «Чи можливо цього року провести хоча б аварійний ямковий ремонт проспекту Свободи та вулиці Белелюбського на ділянці між вул. Кайдацький шлях та вул. Павлова? Цим відрізком ходить міський автобус № 9, а ями там місцями по 20 -30 см завглибшки. Звертався на гарячу лінію у минулі роки, але проблему так і не було вирішено», - пише дніпрянин Олександр. Поточний ремонт дороги на цій ділянці заплановано дорожніми службами цього року.

Містяни дякують:

? «Двір вул. Робоча, 172. 08.05.2023 об 11:30 засипали гаражні ями. Дуже дякую за якісну та оперативну роботу. У дворі поряд із дитячим майданчиком стало безпечніше!» – пише дніпрянин Олександр.

? «Просп. Богдана Хмельницького, 108-А висловлює величезну подяку за заявкою освітлення нашого двору. Нам встановили 7 ліхтарів. Тепер двір світлий», - пише дніпрянка Нана.

? «Доброго вечора, нарешті у нашому затишному дворі є світло, встановили стовпи освітлення. Величезне вам спасибі! Дякуємо!» – пише дніпрянка Ірина.

? «Дякую за швидку реакцію, пройшло лише дві доби, у розв’язанні питання з аварійним деревом за адресою: Маршала Судця, 7», - пише дніпрянин Ігор.

? «Велика подяка за швидке реагування на звернення щодо відновлення дорожнього покриття після ремонту тепломереж на перехресті просп. Б. Хмельницького та вул. Краснопільської! У п'ятницю звернулися, а у понеділок бачили, що комунальні служби працюють. Це щось неймовірне! І ще у дворі нашого будинку по просп.  Б. Хмельницького, 40 зробили вуличне освітлення, за 3 дні вкопали стовпи, у понеділок вивісили ліхтарі і зараз двір освітлений, дитячий майданчик. Ми на це навіть не сподівалися. Дякую! Можна спокійно на візку ввечері пересуватися, незважаючи на майже відсутність асфальту у дворі. Велика подяка від усіх мешканців!» – пише дніпрянка Олена.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/