Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інспекційний об’їзд: черговий по місту перевірив взаємодію з волонтерами та відвідав місце незаконного будівництва


Взаємодіяти з волонтерським рухом, який максимально допомагає військовим. Таке доручення департаментам мерії поставив міський голова Борис Філатов. Сьомого травня директор департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Артем Павлов, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши волонтерську організацію «Невидимки», яка працює в одній із шкіл міста. Тут плетуть маскувальні сітки та «кікімори» для ЗСУ. 
«Міська влада постійно взаємодіє, допомагає волонтерам, зокрема й цій громадській ініціативі «Невидимки». Водночас адміністрація закладу освіти, в якому розміщена громадська організація, також усіляко сприяє діяльності волонтерів», — підкреслив Артем Павлов.
Учасники громадської ініціативи «Невидимки» майже весь свій вільний час приділяють волонтерству. 
Водночас засновниця  громадської організації «Невидимки» Світлана Зарецька розповіла: «За  майже півтора роки роботи волонтерської ініціативи вже було створено понад 1 500 сіток та 150 «кікімор». Наразі наш колектив налічує 25 волонтерів. Основу для маскувальних сіток плетемо самі. Цією роботою займаються Василь Портянко, Володимир Хренов. Також наші волонтери виготовляють окопні свічки, в'яжуть шкарпетки та килимки. Не плануємо зупинятися, адже це необхідно, аби наближати нашу перемогу!».
Також під час інспекційного об?їзду черговий по місту відвідав місце незаконного будівництва по вул. Лабораторній, 89. 
«Є інформація, що до цього самочинного будівництва мають відношення славнозвісні брати Каснери. Ця споруда зведена з усіма можливими порушеннями, а також за відсутності необхідних документів, зокрема, й містобудівних. Досить довго тривала судова історія. Було рішення суду з вимогою перебудувати об?єкт відповідно до будівельних норм. Це не було виконано. Урешті міська рада подала позов до суду щодо знесення будівлі. І нещодавно таке рішення суд ухвалив. У цій справі активно брали участь і сусіди, житло яких зовсім поруч знаходиться з незаконною спорудою. Тож чекаємо, коли рішення набере чинності і займатимемося його виконанням, тобто знесенням незаконної забудови», — пояснив Артем Павлов. 
Дніпрянин Володимир Перов зовсім поруч мешкає зі згаданою будівлею і додає: «З 2014 року тягнеться вся ця історія. Були тривалі перемовини, судові справи. Дуже раді, що все закінчилося справедливо. Будівля побудована з порушеннями, впритул до мого будинку. За усі ці роки було безліч небезпечних ситуацій: летіло каміння, падало сміття тощо. Тож, вдячні міській владі, що опікувалася цим питанням».