Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нова електрика, сантехніка, системи теплопостачання: черговий по місту перевірив виконання доручення мера щодо ремонтів у будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

У Дніпрі продовжують виконувати ремонти у будинках ОСББ та ЖБК за муніципальною програмою співфінансування, яку розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова. Завдяки програмі об’єднання можуть проводити ремонтні роботи, за які вони сплачують лише 25 % від їхньої вартості, решту (75 %) — міський бюджет. На участь у програмі цього року подано 533 заявки від будинків ОСББ/ЖБК. Найбільш актуальними стали аварійні роботи щодо сантехніки, електрики, ліфтового обладнання, покрівлі.

П’ятого травня директор департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Святослав Ткаченко, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши низку ОСББ, ЖБК, що беруть участь у програмі. Так у трьох під’їздах ЖБК № 204 та ЖБК № 193 (бульвар Слави, 3) замінили електромережі, а також встановили датчики руху.

«У цих під’їздах була аварійна ситуація з електрикою. Мешканці звернулися до нашого департаменту, аби взяти участь у програмі співфінансування. Тож, проінспектуваваши ремонтні роботи, переконався у цілковитій якості виконання. Голова ЖБК, мешканці будинку теж задоволені», — прокоментував Святослав Ткаченко. 

Майстер підрядної організації Євген Яковлев розповідає: «Щитові були вже геть в аварійному стані. Тож поставили нові автомати, запобіжники, замінили силовий кабель між поверхами та у підвалі». 

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив виконання ремонтних робіт у будинку ОСББ «Осіння, 19». Тут вже закінчили першу частину робіт щодо заміни сантехніки у підвалі за програмою співфінансування. 

«Тут замінили систему теплопостачання. Перевірив виконання робіт. Усе зроблено якісно, з сучасних матеріалів. Підрядник дав три роки гарантії на виконані роботи. Гарантія на труби від виробника — 25 років», — додав Святослав Ткаченко.