Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про покращення медичних послуг для мешканців

Для покращення якості надання медичних послуг – в одній із амбулаторій Дніпра триває поточний ремонт. Там у березні розпочали оновлювати коридор і хол другого поверху. Загалом у будівлі розміщено 2 амбулаторії, які обслуговують 18 061 пацієнта. Ще у 2021 році там виконали капітальний ремонт першого поверху та частини кабінетів другого. На першому поверсі повністю замінили водовідведення, мережу теплопостачання, оновили приміщення та санвузли. Також облаштували вхід до амбулаторії та санвузол для маломобільних категорій відвідувачів.

«Сьогодні відвідали ще одну амбулаторію, де триває поточний ремонт, для перевірки виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо покращення якості медичних послуг. Торік також тут провели поточний ремонт коридору третього поверху. Коштом міського бюджету тут оновили не лише його, а й повністю всі приміщення загальною площею понад 200 кв. м. Зокрема, замінили вікна, покриття підлоги та стін. Цьогоріч роботи проводимо і на другому поверсі. І це лише мала частина тих оновлень, що тривають у закладах. Загалом медичний простір міста оновлюють для комфорту як пацієнтів, так і лікарів», – зазначила начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Прибиток, яка 26 квітня є черговою по місту.

Також вона відвідала ще одну амбулаторію, де триває ремонт. Його розпочали у грудні 2022 року за дорученням Бориса Філатова. На сьогодні там вже встановили дверні та віконні блоки, оновили стелі, стіни та підлогу. Також змонтували нову електричну мережу та сантехніку. Наразі ще триває ремонт кабінетів у центральній частині.

Загалом ця амбулаторія обслуговує майже 50 тисяч осіб, з них 2 431 – вимушені переселенці. 

«Перевірила виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпеченості лікувальних закладів та покращення медичного простору міста. Нині у цій амбулаторії триває ремонт. Загалом через воєнний стан у будівлі розташовано декілька амбулаторій. Тут ведуть прийом як сімейні лікарі, так і фахівці вторинної ланки», – зазначила Тетяна Прибиток.

Крім цього, вона перевірила, як триває реабілітація дніпрян. Таку допомогу надають в одному із медичних закладів міста. У 2020 році там створили кабінет з реабілітації, де надають допомогу дорослим та дітям від 3 років з ураженнями опорно-рухового апарату та нервової системи, після травм, інсультів тощо, але поза гострим періодом захворювання.

Торік медичну допомогу в цьому закладі отримали понад 650 мешканців міста, було надано 1 358 послуг пацієнтам з патологією опорно-рухового апарату та 262 послуги пацієнтам з вадами нервової системи. У 2023 році повний цикл реабілітації пройшли 36 осіб.

Загалом за 2022 рік послуги з реабілітації у міських закладах отримали понад 39 тисяч пацієнтів. Серед них 27 190 дорослих та 12 311 дітей.

«Для якісного курсу реабілітації у цьому кабінеті (в одному із медзакладів, – ред.)  встановили сучасне обладнання, зокрема вертикалізатори, велотренажер, бігову доріжку, ходунки, степ–платформи, еспандери, фітболи, крісла–каталки, балансири, а також виконали поточний ремонт. З містянами працюють найкращі фахівці: 2 лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, 2 ерготерапевти, 2 фізичні терапевти, логопед, лікар-психотерапевт. Нині попит на реабілітацію виріс, це пов?язано з тим, що Дніпро прийняв найбільшу кількість вимушених переселенців. Крім цього, на реабілітацію звертаються військові після різних травм. Нагадаю, що направити пацієнта на медичну реабілітацію може сімейний або закріплений лікар (невропатолог, ортопед-травматолог або лікар фізичної та реабілітаційної медицини)», – підсумувала Тетяна Прибиток.