Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпряни привчаються паркуватися за правилами: в інспекції з питань контролю за паркуванням відзначають зменшення порушень

У Дніпрі за перші три місяці цього року інспектори з паркування зафіксували  54 447 порушень правил дорожнього руху щодо зупинки, стоянки транспортних засобів та паркування. У порівнянні з попереднім кварталом 2022 року кількість штрафів зменшилася на понад 6 тисяч. За минулий період було зафіксовано 61 017 відповідних порушень.

«Завдяки роботі наших інспекторів містяни привчаються паркуватися за правилами, а відтак — не заважати руху пішоходів, інших водіїв, комунальних чи аварійних служб, не створювати аварійних ситуацій. За перший квартал цього року до бюджету міста надійшло близько 11 млн 200 тис. грн від сплати штрафів за порушення правил паркування. З травня посилимо контроль за дотриманням правил паркування на подвір’ях багатоповерхівок. На порушників інспектори накладатимуть штрафи. Повідомити про такі порушення можна на гарячу лінію інспекції: 068-578-04-37», — розповів під час брифінгу 26 квітня заступник начальника інспекції з питань контролю за паркуванням міської ради Борис Проценко. 

За перший квартал цього року у місті за злісні порушення правил паркування на спеціальні майданчики було евакуйовано 1 512 транспортних засобів. 

«Через попит на зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів у лютому відкрили ще один спеціальний майданчик по вул. Миколи Руденка. Туди було евакуйовано 366 авто», — зазначив заступник директора комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Віталій Шаповалов. 

Він також додав: «За вказаний період на звернення мешканців демонтували 36 незаконно встановлених технічних пристроїв — обмежувачів руху: замків, стовпчиків. Продовжуємо роботу щодо встановлення антипаркувальних стовпчиків. До кінця року плануємо улаштувати понад 300 одиниць у різних районах міста».