Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при Дніпровській міськраді Геннадій Корбан за добу оброблено 64 ваші звернення. Ви зверталися в телеграм, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги Громадської ради.

Громадська рада продовжує збирати ваші повідомлення. Це допомагає всім службам мерії на чолі з Борисом Філатовим якомога оперативніше вирішувати проблеми містян.

Головне за день:

Продовжується масштабне прибирання міста за заявками дніпрян:

- прибрано великогабаритне сміття, яке залишилося після демонтажу незаконного гаража в пров. Добровольців, 10;

- вул. Максима Рильського, 85: прибране звалище великогабаритного сміття;

- вул. Набережна Перемоги, 118: прибрано сміття, яке накопичилось після ремонту постраждалих квартир;

- пров. Соломії Крушельницької: повідомляють про прибирання стихійного звалища.

Світло:

- вул. Комбрига Петрова, 21: повідомляють про короткочасну відсутність світла у проміжку з 11:00 до 12:00;

- Нові Кодаки: повідомляють про короткочасну відсутність світла після опівночі  та ввечері. За повідомленнями мешканців, нічні відключення світла на 5-10 хвилин тривають уже давно;

- вул. Піхоти Короля: мешканці повідомляють про короткочасну відсутність світла між  10:00 та 10:30. Причини у всіх названих випадках дізнатися не вдалося;

- вул. Яна Гуса, 22: сьогодні компанія  ДТЕК відновила електроопору, яка пролежала на землі два роки. Увесь цей час дроти висіли низко над землею на стовпах, що залишилися. Справа зрушила з місця тільки після звернення сюди. «Опору сьогодні відновили! Спасибі вам велике за сприяння!» - пише дніпрянка Ірина.

Тепло:

- просп. Слобожанський, 56: після ремонту труби між каналізаційними колодязями провалюється асфальт. Руйнується ґанок одного з під'їздів. Сьогодні ділянку обстежать фахівці міської аварійної служби, за підсумками проведуть необхідні роботи.

Каналізація:

- пров. Соломії Крушельницької, 18: прочищена каналізація у підвалі, яка багато років протікала. З цього приводу мешканці навіть зверталися до  депутата. «Геннадію Олеговичу, велике спасибі за допомогу та працьовитість! Прочистили та продули», - повідомляє мешканка  провулку Світлана, яка спостерігала та навіть записала відео роботи КП «Дніпрводоканал»;

- вул. Титова, 28: у  одному з під'їздів піднімається  вода в каналізації першого поверху. Міська аварійна служба прочищає. Але як тільки мешканці масово покористувалися каналізацією, проблема повторюється. 20 квітня міська аварійна служба обстежила стан інженерних мереж у підвалі та прочистила систему водовідведення. «Дякуємо за оперативне вирішення ситуації з каналізацією», - пише дніпрянин Миколай. Будь ласка, продовжуйте повідомляти про ситуацію;

- ж/м Тополя-2, буд. 4: з підвалу вже кілька місяців неприємно тхне. 20 квітня у підвалі перевірили стан інженерних мереж і прочистили внутрішньобудинкову систему водовідведення. Працювала міська аварійна служба.

- ж/м Тополя-3, «Січ»: провал біля люку. Судячи по фото, це не провал, а занижений люк.

Люк піднімуть до рівня асфальту працівники КП «Дніпроводоканал»;

- вул. Філософська, 27: забилася каналізація, неможливо перебувати у квартирі.

У Вас забито випуск у внутрішньобудинковій мережі. Ваш дім обслуговує приватна компанія, яка виконає всі необхідні роботи, якщо ви до неї звернетеся;

- вул. Яскрава, 11: між будинками зірвано з основи люк. Люк перевстановлять.

Дощова каналізація:

- вул. Верещагіна від перехрестя з Холодильною та до перехрестя з Травневою: зробіть також злив, просять мешканці.  Створення повноцінної зливової каналізації  – капітальні  роботи. Вони на теперішній час неможливі через постанову Кабміну № 590. На цій ділянці заплановано ремонт дорожнього покриття, під час якого для відводу води зроблять усе можливе.

Транспортна інфраструктура:

- ж/м Західний: відновлено дорожню розмітку на пішохідних переходах. «Зебри на переходах пофарбовані (але не всі). Спасибі! Залишилося пофарбувати: перехід із зупинки до Пенсійного фонду та поворот на 4-ту лікарню АТБ», - повідомляє Людмила;

- Набережна Перемоги: мешканці дякують за оперативний ремонт світлофора. «Дякуємо всім учасникам процесу та організатору особливо», - пише дніпрянин Дмитро;

- ж/м Тополя-3, зупинка  АТБ: встановлені два LED-світильники, яких не було. Працювало КП «Транспортна інфраструктура міста». Мешканці дякують. «Спасибі велике за оперативну роботу. Тепер увечері буде світло», – пише дніпрянин Андрій.

Вуличне освітлення:

- вул. Самуїла Величка: мешканці дякують. «Велика вдячність  за своєчасну, оперативну та якісну роботу з відновлення освітлення по вулиці  Самуїла Величка – провулку Таганрозькому!» – пише дніпрянка Олександра.

- вул. Фабрично-Заводська, 35, 33: два ліхтарі  між будинками не світять вже тиждень.

У Вас ідуть роботи КП «Міськсвітло». Ліхтарі замінили, тепер проведуть реконструкцію мережі освітлення. Термін - до 24 квітня.

Містяни дякують. «Я два дні тому писала заявочку та викладала не дуже гарне відео каналізаційної відкритої труби у відвалі нашого під'їзду. 20 квітня нам усунули: привезли матеріали, притягли гумові чоботи (а зі мною сперечалися, що там сухо та немає води). Працювали дві години. Не люблю стояти над душею та контролювати чоловіків. Сподіваюся, що таки зробили за розумом. На краю будинку прибрала велика машина купу сміття, яке гниє. Дякуємо за реагування», - пише дніпрянка Світлана з провулку Соломії Крушельницької.

«Приємно читати Ваші звіти. Здається, що ви тут поряд, у Дніпрі! Знімаю капелюх», - повідомляє ще один мешканець міста.

«Тюльпанами засаджений і проспект Гагаріна, у місті по-весняному красиво». «З  Кайдацького мосту на повороті до BRSM заправці теж гарні  тюльпанові смуги по газону», - любуються містяни.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/