Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: як безкоштовно отримати реабілітацію для дітей

Артрогрипоз, сколіоз або церебральний параліч у дітей. Для реабілітації батьки Дніпра найчастіше звертаються до одного з медзакладів міста. Артрогрипоз виявили у восьмимісячному віці у сина Оксани Нестеренко – Матвія. Мама каже, як тільки звернулись до лікарні та почали проходити реабілітацію, одразу з'явилась позитивна динаміка.

«Зараз нам вже 2,5 рочки, ми їздимо сюди з Першотравенська. А перші покращення сина я помітила десь з третьої реабілітації. За шкалою 100 балів щодо покращення стану сина ми вже десь на 70 сходинці. Прогнози лікарів оптимістичні. Ми ходимо на масажі, займаємось лікувальною фізкультурою. Приїжджаємо сюди раз на два місяці. Два тижні тут перебуваємо та проходимо курс реабілітації», – зазначила пані Оксана.

Реабілітацію у цьому медзакладі проходить від народження і дев’ятирічний Максим. У нього проблеми з серцем, кістками, нирками та іншими органами. Хлопчика вже двічі тут оперували.

«Відвідуємо цей заклад раз на три місяці. Я бачу позитивну динаміку, наприклад, нам витягнули руку на кут 50 (у нього вона була під кутом 45). Крім реабілітації, проходимо тут лікування. Дуже зручно, що в цьому центрі є всі спеціалісти, які нам потрібні, і нам не треба їздити по кількох лікарнях», – зазначила мама Максима – Світлана Ждамарова.

Відділення реабілітації в цій лікарні працює вже понад 5 років. Тут приймають дітей з народження, в яких або ортопедична, або неврологічна патологія. Працюють висококваліфіковані лікарі ФРМ, фізичні терапевти, ерготерапевти, фахівці суміжних напрямів (невролог, педіатр, логопед, психолог, психіатр). Також можна отримати консультацію лікаря-ортопеда, кардіолога, хірурга, сурдолога. У відділенні забезпечується високий рівень якості надання медичної допомоги з використанням сучасних методів обстеження, загальноприйнятих світових стандартів терапії та застосуванням новітніх методів реабілітації. Усе відбувається на сучасному та універсальному обладнанні. 

«Від початку повномасштабного вторгнення рф  у нас втричі побільшало пацієнтів. Мабуть, це пов?язано з тим, що Дніпро став форпостом і прийняв найбільшу кількість вимушених переселенців. Загалом у багатьох наших пацієнтів позитивна динаміка. Ми готові допомагати, тим паче наше відділення оснащене всім необхідним», – зазначила завідувачка реабілітаційного відділення однієї з лікарень Дніпра Олена.

Зі свого боку лікар-реабілітолог Олексій додав: «Найбільше до нас надходять пацієнти зі сколіозом чи церебральним паралічем. Також часто надходять дітки від 0 до 3 років з різними неврологічними захворюваннями. Ми займаємось реабілітацією, яка спрямована більш на західну медицину, займаємось суто фізичною терапією – це лікування вправами, допомагаємо дітям ерготерапією, це, якщо простіше, навчаємо їх буденних навичок. Наприклад, застібувати ґудзик або ж інших навичок самообслуговування».

Потрапити на реабілітацію до цього медзакладу можуть як діти, так і знедавна – дорослі.

Також отримати цю послугу можна і в інших медичних закладах Дніпра у стаціонарних чи амбулаторних умовах. Для цього потрібно направлення закріпленого чи сімейного лікаря. Перелік закладів, які надають реабілітацію для дорослих та дітей, можна дізнатись за посиланням: https://www.facebook.com/208349209624557/posts/pfbid031AdLanMaJkJ3qo7C3yMYfG3Jbv5DhJjUtz5B9CdTf3QrjwdpDa6PBBX2qviGckVil/