Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нова електрика, покрівля: черговий по місту перевірив виконання доручення мера щодо ремонтів у будинках ОСББ за програмою співфінансування

Уже шостий рік поспіль у Дніпрі працює муніципальна програма співфінансування ремонтів у будинках ОСББ та ЖБК, яку розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова. За цей час нею скористалися вже понад тисячу таких будинків. Завдяки програмі об’єднання можуть проводити ремонтні роботи, за які вони сплачують лише 25 % від їхньої вартості, решту (75 %) — міський бюджет. На участь у програмі цього року подано 533 заявки від будинків ОСББ/ЖБК. Найбільш актуальними стали аварійні роботи щодо сантехніки, електрики, ліфтового обладнання, покрівлі.
Двадцятого квітня директор департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Святослав Ткаченко, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши низку будинків ОСББ, які беруть участь у програмі. Так в ОСББ «Тополя-2, 26» нині ремонтують електрику. 
«Тут електрика була вже в аварійному стані, тому потребувала заміни, що й нині проводиться. Підрядна організація виконує роботи і дає на них гарантію понад 3 роки», — прокоментував Святослав Ткаченко. 
Керівник підрядної організації Андрій Миколайович розповідає: «Замінюємо електромережі на двох стояках. Перетягуємо тут цілком новий дріт. Замінюємо також розподільчі шафи, усі автомати, рейки».
Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив виконання ремонтних робіт у будинку ОСББ «Тополя-2/7а». Тут вже закінчили ремонт покрівлі за програмою співфінансування. 
«Виконали ремонт покрівлі на другому під’їзді будинку. Багатоповерхівці вже 40 років, і дах не ремонтувався. Ситуація вже була аварійною — тріщини, здуття. Виконали ремонт, уклали нову покрівлю у два шари, зокрема й зі спеціальною посипкою, яка захищає матеріал від ультрафіолетових променів. Також зробили й усі примикання. Улаштували нову покрівлю й на технічному поверсі машинного приміщення, де розташоване ліфтове обладнання», — зазначив Андрій Ткаченко. 
Голова згаданого будинку ОСББ Наталія Мізунська додає: «Дійсно, дах протікав. На це жалілися мешканці дев’ятого поверху. Самостійно латковий ремонт робили у тих місцях, де сильно текло. Але ж в цілому проблему це не вирішило. Тому подали заявку на участь у програмі співфінансування і нам зробили дах. Дуже приємно, що ремонт виконали оперативно. Стільки після нього вже опадів було, то люди не скаржилися. А це гарний показник. Тому дуже вдячні».