Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській аварійній службі наявні необхідні матеріали, аби ліквідувати аварійні ситуації у багатоквартирних будинках

Міська аварійна служба у Дніпрі працює цілодобово. Щодо ситуацій, пов’язаних із внутрішньобудинковими комунікаціями, мешканці можуть одразу звертатися як онлайн (https://hotline.dniprorada.gov.ua/), так і за телефоном диспетчерської: 736-10-02.

Двадцятого квітня директор департаменту житлового господарства міської ради Владислав Грицай проінспектував роботу диспетчерської міської аварійної служби та її готовність до різних екстрених ситуацій. 

«Оператори приймають, обробляють заявки від мешканців, контролюють їхнє виконання. На карті в режимі онлайн можна спостерігати пересування машин аварійної. Яка з них ближче до адреси звернення, ту й направляють, аби якнайшвидше усунути аварію. Також перевірив готовність аварійної до різних екстрених ситуацій. Переконався у наявності матеріалів щодо електрики та сантехніки. Труби, рубильники, запобіжники, лампи тощо — все це є, аби ліквідувати аварійні ситуації. Окрім того, ремонтні бригади продовжують виконувати й планові роботи, зокрема готувати будинки до наступного опалювального сезону», – зазначив  Владислав Грицай. 

Водночас керівниця міської аварійної служби Ірина Румянцева розповідає: «На аварійні ситуації виїжджаємо в будинки комунальної власності по всьому місту, а планові роботи виконуємо в усіх районах, окрім Індустріального та Соборного (їх планово обслуговує комунальне підприємство «Жилсервіс-14»). Окремо є аварійні та ремонтні бригади. Вони укомплектовані усіма необхідними інструментами, обладнанням, аби усунути ту чи іншу проблему в будинку. Загалом у нас працює близько 350 осіб (сантехніки, електрики, зварювальники)». 

За словами старшої диспетчерки міської аварійної служби Дарини, у середньому за день находить близько 150 звернень щодо аварійних ситуацій: «У кол-центрі приймаємо звернення від містян щодо проблем з каналізацією, водо-, електропостачанням тощо. Словом, щодо проблем із внутрішньобудинковими комунікаціями. На усі заявки реагуємо».