Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Штраф до 1 700 грн: у Дніпрі провели рейд з виявлення стихійної торгівлі штучними квітами та вінками

Щороку у Дніпрі перед поминальними днями набирає обертів торгівля пластиковою ритуальною атрибутикою. І це, що з підприємцями не укладають договорів на реалізацію зазначеної продукції у місцях загального користування. Тож, аби запобігти розповсюдженню шкідливої для природи ритуальної атрибутики, виготовленої з пластику, щороку перед поминальними днями влаштовують рейди. 

«Сьогодні під час рейду ми виявили двох порушників та склали два адмінпротоколи. За результатами розгляду адміністративною комісією буде накладено штрафи в розмірі від 340 грн до 1700 грн. Варто також нагадати, що торгівля на вулицях міста у Дніпрі може  здійснюватися лише на підставі договору, укладеного з КП «Дніпровські активи». Проте зі свого боку комунальне підприємство, аби зменшити кількість відходів та їхній негативний вплив на навколишнє середовище, не укладає договорів з підприємцями, які мають на меті реалізовувати пластикову ритуальну атрибутику», – зазначив заступник директора департаменту торгівлі та реклами ДМР Олександр Малишко. 

Зі свого боку заступник директора департаменту-начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР Ярослав Крисько вкотре нагадав про шкоду пластикових вінків та квітів: «Більшість людей досі не розуміють, що це сумнівний «декор», бо в першу чергу він небезпечний для здоров’я людини, а також шкодить нашій природі. Ця продукція містить пластик, який повільно розкладається на території наших полігонів. Вкотре нагадую, що період розкладу цих квітів становить від 100 до 500 років. Також небезпечна і взаємодія цього декору з повітрям, бо при підвищенні температури збільшується виділення небезпечних хімічних речовин, якими ми потім з вами дихаємо. Але найсерйозніша небезпека – коли ці вінки та квіти спалюють. Тож вкотре закликаємо не перетворювати наші кладовища і місця поховань рідних та близьких на сміттєзвалища зі штучного пластику».