Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан повідомив, що за добу оброблено 40  звернень мешканців Інформація від містян надходить і на телеграм-канал, і на пошту, і на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги Громадської Ради.

Громадська рада продовжує збирати повідомлення мешканців, аби всі служби мерії на чолі з Борисом Філатовим могли оперативно допомогти дніпрянам у розв‘язанні їхніх питань. До оперативної допомоги мешканців залучені всі служби міської влади, це дозволяє швидко реагувати на повідомлення.

Головне за день:

У вівторок близько 09:30 ранку на Кайдацькій насосно-фільтрувальній станції знову виникла аварійна ситуація (https://t.me/korbanofficial/1254). Роботи йшли (https://t.me/korbanofficial/1263) понад 10 годин і завершилися (https://t.me/korbanofficial/1265) пізно ввечері; їх вдалося провести практично без відключення води для містян (за деякими адресами було знижено тиск). Нагадуємо, що на час війни невеликий запас води в оселі не завадить.

До іншого.

На прохання дніпрян відбувається масштабне прибирання (https://t.me/korbanofficial/1262) на міських цвинтарях. За два дні, за даними комунальників, із Сурсько-Литовського та Запорізького цвинтарів вивезено 720 тонн сміття. У роботі – 27 машин. Вчора прибирали Краснопільський цвинтар.

Каналізація:

- просп. О. Поля, 78: забилася каналізація у квартирах над непрацюючим магазином. За словами мешканців, це регулярно. Лежак каналізаційної системи, забитий будівельним сміттям, замінено. Працювала міська аварійна служба. Мешканці дякують;

- вул. Криворізька, 22 – 26: забилася каналізація. Прочистило КП «Дніпроводоканал».

- вул. Новоселівська, Знаменівська, Доватора: забилася каналізація. Прочищено колодязі та колектор, працювало КП «Дніпроводоканал».

Транспорт:

Щодо можливого маршруту з Паруса на Перемогу.

«Ні» - такою є відповідь департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Створення нового прямого маршруту з ж/м Парус-2 до ж/м Перемога не планується».

З ж/м Парус-2 до центру міста курсує маршрут № 121 сполученням «Ж/м Парус-2 - вул. Королеви Єлизавети II» та з центру міста до ж/м Перемога пролягає маршрут № 120 сполученням «Вул. Королеви Єлизавети II - ж/м Перемога».

Також доїхати з ж/м Парус-2 на ж/м Перемога пасажири можуть тролейбусом № 2, який курсує «Ж/м Парус-2 - вул. Королеви Єлизавети II» та на зупинці вул. Королеви Єлизавети II здійснити пересадку на тролейбус № 12, він прямує «Вул. Королеви Єлизавети II - ж/м Перемога-6».

Разова вартість проїзду на один бік становить 8 грн. Для економії коштів пасажир може придбати проїзний квиток та здійснювати поїздки у необмеженій кількості на маршрутах електротранспорту. Для зручності поїздок можна скористатись безкоштовним мобільним додатком D-Transport, в якому за допомогою GPS системи відображається рух всього громадського транспорту у м. Дніпрі.

Транспортна інфраструктура:

- вул. Решетилівська, 33: мешканці просять облаштувати у дворі паркувальні місця та захистити футбольне поле від автохамів;

? вул. Січеславська Набережна, поворот на Ливарну. Робота світлофора в режимі 10 секунд – зелений, 40 секунд – червоний, про що повідомили дніпряни, була спричинена технічним збоєм 3 квітня. Наразі світлофор працює нормально, повідомляє департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради;

- ж/м Тополя-3, будинки 12 та 13: мешканці скаржаться на автохамів та просять поставити антипаркувальні стовпчики.

Для їх встановлення у Вас занадто вузькі тротуари, відповідає інспектор з паркування інспекції з контролю за паркуванням Дніпровської міської ради. Ширина тротуарів біля Вашого будинку становить 1,1 метра, замість необхідних 1,5. Як вирішити цю проблему – обмірковуємо.

Аварійні дерева:

- вул. Маршала Малиновського, 12, мешканці дякують: «подяка велика всій команді хлопців за прибрану сьогодні аварійну тополю за адресою: вул. М.Малиновського, 12 з боку будинків 16 та 18. І особиста подяка Геннадію Олеговичу!» - пише дніпрянка Олена.

Дороги, двори:

- просп. Свободи: йдуть роботи з асфальтування, мешканці радіють і дякують;

- вул. Титова, 12: Ваша адреса стоїть у плані на асфальтування двору;

- вул. Титова, 30: після ремонту труби опалення двір та дитячий майданчик залишилися без більшої частини асфальту. Його відновлять, термін: травень – червень.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/