Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мистецтво переробки: у Дніпрі під час майстер-класів дітей навчали екосвідомості

У день міжнародної «Години Землі» Молодіжна рада Дніпра разом із Молодіжним центром організували для дітей ВПО майстер-класи «Мистецтво переробки», де учасників навчали створювати різні вироби з перероблених відходів. Йдеться про створення браслетів із переробленого пластику та «вічного тераріуму» — екосистеми у лампочці. 

«Проблема переробки пластикового сміття — найактуальніша в світі. Щорічно людство виробляє мільйони тонн відходів. При цьому на переробку йде лише приблизно 10% пластику. Наша мета –  донести до дітей  важливість переробки сміття, зокрема й пластику. Особливо важливо – показати, що завдяки переробці можна створювати справжні вироби мистецтва», — зазначила менеджерка Молодіжного центру Дніпра Яна Тютяєва. 

На майстер-клас з виготовлення браслетів із переробленого пластику запросили директора станції сортування та переробки «Underground» Олександра Гречку. 

«Браслети робимо з намистин ручної роботи. Вони з переробленого пластику — кришечок із-під пляшок. Таким заходом хочемо показати дітям важливість такої екосвідомості, та як із перероблених відходів можна робити такі чудові вироби. Всім відомо, що пластик шкідливий для екології. А переробляючи його, даємо йому друге життя, тим самим менше забруднюємо навколишнє природнє середовище», — зазначив Олександр Гречка. 

Одна з учасниць майстер-класів Софія розповідає: «Вчимося виготовляти гарні прикраси. Як виявилося, намистини, з яких робимо браслети, зроблені з переробленого пластику. Раніше це були кришечки з-під пляшок. Цікаво було дізнатися про технологію переробки відходів, зокрема й пластику. Це робить наше довкілля чистішим».

Усі вироби, створені дітьми, разом із їхніми малюнками відправлять військовим на передову.