Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: метрополітен ремонтує вагони задля безпеки містян

Фарбують короби та плінтуси, монтують LED-освітлення, а також встановлюють нові елементи оздоблення салону. У дніпровському метрополітені стартували ремонти вагонів. Такі роботи проводять згідно з планом на рік. Першочергово ремонтують ті вагони, в яких під час технічних оглядів виявили несправності. Усе задля того, аби покращити якість перевезення дніпрян. 

«У вагоні 2535 ми нещодавно провели середній ремонт: демонтували та змонтували дверне підвішування та провели ревізію дверних циліндрів, замінили пластик та виконали лакофарбові роботи. Також монтуємо на кузов цифри вагона і готуємо на заміну бортову сигналізацію. З планів – ще замінимо освітлення на сучасне та енергоефективне LED», – зазначив старший майстер відділення капітального ремонту служби рухомого складу та капітальних ремонтів КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Олег Петрошак. 

Загалом за минулий рік метро Дніпра перевезло понад 3,5 млн пасажирів та здійснило 52 тис. рейсів. Щодо робіт, то капітально було відремонтовано 4 вагони. 

«Також ми капітально відремонтували два ескалатори на станціях метрополітену. Щодо планів, то цього року плануємо капітально відремонтувати ескалатор на станції «просп. Свободи», також почнемо ще один, але роботи там завершимо у 2024 році. Щодо вагонів, то наразі в нас проходить середній ремонт вагона 2535, і вже наступного місяця почнемо його випробовувати. Якщо він пройде усе успішно, то одразу поставимо на лінію. Крім цього, плануємо виконати середній ремонт у ще одному вагоні. Ремонти рухомого складу виконуються згідно з планом для безпеки й комфорту пасажирів», – зазначив технічний директор (головний інженер) КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Тарас Шевченко.