Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Допомога військовим, звернення щодо недопущення спортсменів рф до Олімпійських ігор, введення громадських інспекторів: підсумки 35-ї сесії Дніпровської міської ради

22 березня відбулася 35-та сесія Дніпровської міської ради. За словами секретаря міськради Олександра Санжари, усі проголосовані рішення попередньо розглядалися на засіданнях комісій міської ради, виконкому. 

«Серед іншого ухвалили фінансово-бюджетні рішення, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності міста. У цьому блоці виділили фінансову допомогу військовим частинам. Під час воєнного стану такі рішення з огляду безпеки не публікуються з назвами тих чи інших частин. Проголосували звернення щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до Олімпійських та Азійських ігор. Розуміємо, що країна-агресорка використовує будь-яку можливість, зокрема й такі змагання, аби просувати свої військові наративи. Окрім того, внесли зміни до муніципальної програми територіальної оборони міста – ще більше розширили допомогу нашим військовим, ДСНС, поліції, підрозділам територіальної оборони», — сказав Олександр Санжара, коментуючи підсумки сесії. 

Депутати внесли зміни до низки муніципальних програм та затвердили нову – Комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва м. Дніпра на 2023-2027 роки, аби створити сприятливі умови для відновлення, активізації підприємницької діяльності у місті, зокрема й релокованих виробничих підприємств.

А ще офіційно найменували два сквери — Прибережний та Західний. Вони й мали такі назви. Нині ж їх офіційно затвердили. Також прийнято у комунальну власність автобуси, які раніше Дніпру передала Київська міська адміністрація. Традиційно міські обранці розглянули питання земельного блоку. 

«Серед важливого — введення так званих громадських інспекторів, які наглядатимуть за використанням, збереженням та охороною земель у місті, дотриманням земельного законодавства. Вони співпрацюватимуть з інспекцією з державного контролю за використанням та охороною земель міської ради», — додав Олександр Санжара.