Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: черговий по місту перевірив ремонти дитячих майданчиків та як оздоровлюють учасників Університету третього віку

Стежити за станом дитячих майданчиків та за необхідності їх ремонтувати, аби маленькі дніпряни могли безпечно їх відвідувати – таке завдання поставив міський голова Борис Філатова перед КП «Розвиток територій міста». Перевірити це доручення приїхав черговий по місту, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько. Він завітав на дитячий майданчик по вул. Терещенківській, 4. Його стан – підтоплений та напівзруйнований. Аби вирішити цю проблему, підрядна компанія за допомогою відсіву підняла рівень землі, встановила бордюри та вклала гумове покриття. Ці роботи завершили кілька днів тому. 

Днями пройшли дощі, і черговий зазначив, що майданчик більше не підтоплює.

«На майданчику також відремонтували гойдалки, які були в аварійному стані, ігровий комплекс та карусель. Також демонтували старі бетонні конструкції, які тут стояли десятиліттями та заважали нормально ходити людям, до того ж були небезпечні для дітей», – зазначив Артем Нідєлько.

Водночас ремонтують спортивний майданчик по вул. Терещенківській, 18. Там теж сталась подібна ситуація з підтопленням, тож довелось підіймати рівень майданчика на 10 сантиметрів. Також відремонтували деякі елементи. Ті тренажери, які не потребують ремонту, підрядники все одно змастили, аби деталі краще працювали.

«До цього ми зняли всі елементи, виконали необхідні роботи, дещо ремонтували на підприємстві. Зараз завершуємо роботи з вирівнювання землі, повертаємо елементи на свої місця. На фінальному етапі і укладання гуми. Тож сьогодні всі роботи на цій ділянці ми завершимо», – запевнив представник підрядної компанії Сергій Клеопа.

Цьогоріч підприємство планує відремонтувати понад 70 майданчиків, але ця кількість може корегуватися відповідно до заявок від мешканців.

Також черговий по місту перевірив доручення Бориса Філатова щодо розвитку оздоровчих програм Університету третього віку. Сьогодні його учасники займались скандинавською ходьбою. Тренування проходило у парку Гагаріна.

У цьому виді спорту пані Лідія вже 4 роки. Жінка каже, головне зробити якісну розминку дихальною гімнастикою, яка дозволяє наситити серце киснем та підготувати організм до активностей. Таке вона практикує вже понад 30 років. А далі – можна вирушати у подорож парком.

«Мені ці заняття дуже допомагають підтримувати здоров'я та боротися з хворобами серця. Ми виходимо звідси – і нам на тиждень вистачає енергії. Тренер нам розповідає, з якою вправою працює хребет, серце. І ми це відчуваємо. Тому дякую тренерам», – говорить Лідія Степанівна.

Щоп'ятниці на заняття зі скандинавської ходьби приходять 20-30 учасників. Найстарішій з них 89 років. Наразі слухачами Університету третього віку є понад 14 тисяч людей. З них тисяча – це внутрішньо переміщені особи.

«Сьогодні спілкувався із учасниками, і вони всі задоволені та навіть просять збільшити кількість занять. Попри тривоги, які лунають у місті, вони ходять на різноманітні заняття, і це їм допомагає не лише підтримувати фізичне здоров'я, але й боротися зі стресами та емоційно гарно себе почувати», – зазначив Артем Нідєлько.

Як потрапити до Університету третього віку, можна дізнатись за телефонами: 093 134 46 69, 068 753 71 71, 099 607 56 97.

Також черговий перевірив Пункт незламності у школі № 135 по вул. Березинській, 31. Його, як і інші у місті, обладнали всім необхідним у разі блекауту за дорученням мера Бориса Філатова. Тут є окремі зони і для дітей, і для дніпрян з домашніми улюбленцями, і для матусь з немовлятами. Є розетки, працює Wi-Fi, можна випити гарячі напої, є запас їжі, також дві аптечки з усім необхідним для надання першої медичної допомоги.

«Цей Пункт незламності обладнаний новою системою протипожежної безпеки та системою сигналізування про те, що лунає повітряна тривога. Усе це завдяки прямому зв’язку з пультом ДСНС. Система повноцінно запрацює з 1 квітня. Також у чергового є мікрофон, через який він може сповіщати по всій школі та пункту незламності про небезпеку», – розповів Артем Нідєлько.