Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 70 звернень.

Громадська рада продовжує збирати повідомлення від містян. Це допомога службам мерії Дніпра на чолі з Борисом Філатовим. Усі гілки міської влади готові оперативно та якісно  допомагати дніпрянам у вирішенні питань.

Головне за день:

14 березня вдень був знеструмлений об'єкт критичної інфраструктури: підвищувальна насосна станція КП «Дніпроводоканал». Частково не було води по просп. Гагаріна 100-124. Таке стається вже не вперше.

Світло:

- вул. Макарова, 1-Б: скаржаться, що щитова не зачинена. Повідомляємо: у Вас щитова у підвалі та вже зачинена залізними дверима. Працювали фахівці КП «Жилсервіс-5».

Вода:

- просп. Гагаріна, 124: вода зникає через знеструмлення ПНС. Вода вже є. І за завданням міського голови Бориса Філатова для переведення підвищувальної насосної станції в автоматичний режим роботи зараз через «Прозорро» закуплять необхідне обладнання.

Каналізація:

- вул. Банківська, сел. Краснопілля: просять побудувати каналізацію. Проєкт є, але капітальне будівництво під час війни неможливе. Діє постанова Кабміну № 590, яка забороняє фінансувати такі роботи.

- просп. Богдана Хмельницького, 113: каналізація постійно заливає підвал. Мешканці будинку страждають. Проблема – засмічення дворової каналізації. Повідомляємо: її вже прочистили, відкачали воду з підвалу;

- просп. Мануйлівський, 19: колодязь обстежили. Він потребував прочистки та відкачки води. Сьогодні вночі мали почистити, перевірити цілісність колодязя та перекриття. Люк найближчим часом замінять на новий.

ЖКГ:

- вул. Гоголя, 19, мешканці дякують: «Не вірю очам. Залишила повідомлення о 22:00 і наступного дня зранку в дворі вже прибирають сміття!»;

- вул. Гродненська, 22: водостічна труба потребує заміни. Мешканці дякують: «Тільки ввечері написали, а зранку вже майстри роблять усе як годиться. Велике спасибі!».

Соціальна підтримка:

Отримана подяка: «Дякую за допомогу «Дніпровському міському  центру соціальних служб». Надали підгузки для дитини з інвалідністю. Особливо велика вдячність спеціалісту центру Ользі Вадимівні за її турботу. Та всім причетним – дякую!».

Транспорт:

- маршрут 111: водій на кінцевій зупинці набрав пасажирів і простояв ще 30 хвилин. Пасажири прохали їхати, але диспетчер не дозволяв. Представники мерії розібралися та з'ясували: диспетчерка відправила попередній рейс не за графіком і таким чином намагалася виправитися. Перевізника попередили про необхідність чітко дотримуватися графіку руху.

Вуличне освітлення:

- не працює освітлення по вул. Морської Піхоти (від вул. Орловської до вул. Новоорловської).

Відповідаємо: було пошкодження на лінії. Вчора фахівці КП «Міськсвітло» замінили 35 метрів дроту. Робота освітлення відновлена.

Аварійні дерева:

- просп. Олександра Поля, 8-А, мешканці дякують: «Велика вдячність за проведені роботи з видалення аварійних дерев у дворі будинку. Умови були важкими через розташування дерев поміж дротів. Хочеться відзначити у роботі колективу «Зеленбуду» згуртованість і професійність. Багаторічне питання вирішено. РЕСПЕКТ!»;

- просп. Олександра Поля, 90-А: гілки липи лежать на балконі, каштан лізе у вікно. 23 березня фахівці КП «Міськзеленбуд» оглянуть, зателефонують заявнику, складуть акт обстеження та визначать строки робіт;

- просп. Богдана Хмельницького, 10-А: високе дерево, коріння йде під дім. Видалять 31 березня;

- просп. Богдана Хмельницького, 30-А, мешканці дякують: «Обстежили аварійні дерева, обіцяли прибрати за місяць»;

- просп. Богдана Хмельницького, 41/ 45/ 47, мешканці дякують: «Деревами вже зайнялися, велика вдячність!»;

- просп. Героїв, 15, 17 та вул. Дорошенка, 8: два дерева залишилися не омолодженими, тому що через трубу теплотраси дістатися до них неможливо. Після закінчення опалювального сезону фахівці КП «Теплоенерго» демонтують частину теплотраси. Після того спеціалісти КП «Міськзеленбуд» омолодять дерева;

- просп. Дмитра Яворницького: сухі дерева ніхто не спилює. У вас два дерева на обрізування, три – на видалення. Зроблять 31 березня;

- пров. Смерековий, 12-14: величезна тополя. У вас 1 дерево на омолодження, 1 на видалення. Зроблять до 31 березня.

Мешканці дякують: «Пізно ввечері попросила звернути увагу на всіма забутий двір, а наступного дня вже приїхали гарні люди. Сухостій пообіцяли прибрати на днях. У черговий раз здивували  оперативністю!».

Заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачанням можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна в коментарях: https://t.me/korbanofficial/