Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Створювати внутрішні онлайн-бібліотеки на платформі MyBook відтепер можуть і музичні школи Дніпра

Онлайн-портфелем на платформі MyBook активно користуються не лише учні загальноосвітніх закладів  Дніпра, а й дитячих музичних шкіл. Спеціально для них комунальне підприємство  «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»» розробило нові функції. Окрім звичного переглядання нот, підручнків, учні зможуть прослуховувати необхідні композиції та знаходити потрібні аудіозаписи для навчання. На платформі зібрані відомі видання, необхідні для навчання юних талантів. 

Сьогодні, 14 березня,  дитячим музичним школам надали логіни та паролі від особистих кабінетів, де кожен заклад може створювати внутрішні онлайн-бібліотеки, наповнюючи їх 

рідкісними виданнями, наданими самими авторами збірок, а також іншим необхідним матеріалом.  

«Роздали паролі та логіни від особистих кабінетів і від завтра викладачі зможуть наповнювати онлайн-бібліотеки своєї музичної школи. Загалом у мистецьких школах, порівняно із загальноосвітніми, не так багато надрукованих книжок. Ми можемо їх оцифровувати, а діти — ними користуватися. Сьогодні у веб-версії платформи вже доступні сучасні українські пісні, мінусовки. Викладачі теж зможуть завантажувати мінусовки тих музичних творів, за якими займаються діти. Плануємо систему Apple Music внести до нашої платформи MyBook. А ще працюємо над тим, аби наша платформа з’явилася на IOS, Android, щоб можна було користуватися нею через застосунок. Загалом на сьогодні наша платформа налічує понад 2 тис. книжок», — розповів директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»» ДМР Артем Трапезніков. 

Водночас директорка дитячої музичної школи № 18 Галина Науменко зазначила: «На платформі вже є матеріал, підручники. А нині вже маємо можливість і самостійно доповнювати її, створюючи свої онлайн-бібліотеки з підручниками, нотами, посібниками для вільного користування. Загалом учням музичних шкіл користуватися такою платформою зовсім не складно, оскільки вони активно з нею працюють у загальноосвітніх школах. У нинішніх умовах це дуже зручна платформа для роботи з учнями».