Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

До 2 млн грн допомоги: Дніпро виплатить матеріальну допомогу мешканцям й інших районів міста чиє житло постраждало від ракетних обстрілів

У Дніпрі за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова виплатять допомогу до 2 млн грн мешканцям інших районів міста, в яких повністю або частково зруйноване житло внаслідок ракетних обстрілів рф. Ці кошти отримають ті жителі міста, в кого сума збитків наразі складає більше 1 мільйона гривень. Кошти виплачуватимуть з міського бюджету. Наразі формується розпорядження міського голови на виплату коштів цим громадянам.  

Водночас Дніпро продовжує виплачувати матеріальну допомогу всім містянам, які залишились без житла, або в кого воно зруйноване частково внаслідок російської агресії. Станом на 9 березня матеріальну допомогу отримали 245 дніпрян на загальну суму 44 061 123 грн.  

Крім цього, мешканці будинку на Перемозі, чиї квартири повністю зруйнувала російська ракета, вже отримали по 2 мільйони гривень. Наразі кошти отримали 15 власників зруйнованих квартир. По одному мільйону виділили з міського бюджету, ще один - субвенція від області.  

«Перші виплати ми надали 7 березня. Завтра по 2 мільйони отримають власники ще 28 квартир на загальну суму 56 млн грн. На наступному тижні по два мільйони виплатимо ще шістьом власникам зруйнованих квартир. Також в нас залишаються 9 квартир, які в процесі збору документів. Ще 5 квартир не звернулись до нас, але ми з ними тримаємо зв’язок, аби допомогти їм отримати цю допомогу», - зазначила начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко.  

Паралельно з цим Дніпро допомагає іншим містам налагодити процес виплати матеріальної допомоги мешканцям, чиє житло постраждало від дій росії. Запоріжжя, Кривий Ріг, Кам‘янське та інші українські міста вже звертались до департаменту соціально політики Дніпра за консультацією, аби дізнатись, як в нас у місті налагоджено процес виплати матеріальної допомоги містянам, чиє житло постраждало від ракетного удару. Дніпро залюбки надає роз'яснення усім.

«Я можу з впевненістю сказати, що ми - перше місто в Україні, яке почало виплачувати таку суттєву матеріальну допомогу тим, у кого пошкоджене чи зруйноване житло», - додала Ірина Максименко.