Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі міська влада замінить понад 120 вибитих вікон у будинках, постраждалих через ракетну атаку

У Дніпрі після нічної масованої атаки 9 березня у різних районах міста пошкоджено 10 багатоквартирних будинків комунальної власності, у яких вибито 46 вікон. Нові склопакети встановлять коштом міського бюджету. 
«Більшість вибитих вікон дерев’яні, і переважно це у під’їздах. Усі вікна замінемо на нові склопакети. Вже виконали заміри, передали їх на заводи. Як тільки отримаємо нові вікна, одразу почнемо встановлювати. Планується, що за два тижні все виконаємо. А поки вибиті вікна у квартирах закрили плівкою», — розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Владислав Грицай. 
Водночас постраждали і чотири багатоквартирних будинки ОСББ та ЖБК. Наразі відомо про майже 80 вибитих вікон там. 
«Йдеться як про квартири, так і сходові клітини. Робимо заміри вікон, одразу передаємо на завод для виготовлення. З отриманням конструкцій за день-два все встановимо. За півтора-два тижні сподіваємося все зробити. Вікна встановимо енергоощадні з двокамерного склопакету та п’ятикамерного профілю», — зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець. 
Він також додав: «Пошкоджені і балконні вікна та на лоджіях. Але потрібно розуміти: якщо було перепланування помешкання, без внесення документації у паспорт квартири і люди самостійно зробили скління, то в такому випадку не зможемо допомогти замінити вибиті вікна. Необхідно звертатися або по матеріальну допомогу, чи через «Дію» щодо внесення до реєстру пошкодженого майна».