Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про чистоту у місті

Дніпро продовжує боротьбу зі стихійними сміттєзвалищами та щоденно піклується про чистоту у місті. Одне з головних завдань, яке мер Борис Філатов ставив перед відповідальними департаментами, – щоденно прибирати місто задля комфорту дніпрян.
Виконання цього доручення перевірив черговий по місту, директор департаменту екологічної політики ДМР Олег Семенко. Він проінспектував, як підпорядковане підприємство «Екологія Д» прибирає стихійне сміттєзвалище, яке люди утворили у пров. Короленка, 19.
«У нас існує реєстр несанкціонованих сміттєзвалищ, їх більше ніж пів тисячі, тож щоденно ми та підпорядковане підприємство докладаємо максимум зусиль, аби прибрати ці звалища з побутових відходів. Щодо звалища у пров. Короленка, 19, то тут нам доведеться витратити приблизно тиждень, щоб очистити цю територію. Загалом у Дніпрі найбільше таких звалищ люди утворюють у Новокодацькому та Амур-Нижньодніпровському районах. Крім прибирання стихійних сміттєзвалищ, щоденно вулиці Дніпра прибирають понад 500 комунальників. Щодня на вулицях міста працюють 16 підметально-прибиральних машин та 13 одиниць мінітехніки. У разі погіршення погодних умов залишаються 40 чергових піскорозкидальних машин з відвалами для прибирання снігу. Їх згодом переобладнають на літній режим. Усі машини у нашому місті універсальні, тобто в залежності від сезону на них просто змінюється обладнання. Чистота у Дніпрі – це не чудо, а щоденна важка праця наших комунальників, за що ми їм вдячні», – зазначив Олег Семенко.
Крім цього, черговий по місту перевірив і Пункт незламності у КПНЗ «Палац творчості дітей та юнацтва» ДМР. Тут, як і в інших, за дорученням Бориса Філатова облаштували все необхідне, аби дніпряни могли у комфорті перечекати, поки в їхніх будинках увімкнуть світло.
«Пункт обладнаний генератором на 7 КВт, встановлений біотуалет. Загальна місткість – 50 людей. Наявні медикаменти, запаси питної води, засоби пожежної безпеки та всі речі першої необхідності. У мене немає зауважень», – підсумував Олег Семенко.