Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується про безпеку на дорогах

Дніпро продовжує піклуватись про безпечний рух на дорогах. Наразі у КП «Транспортна інфраструктура міста» готуються до початку робіт з нанесення розмітки: у фарбувальних машинах оновлюють необхідні запчастини та перевіряють матеріали. 

«Розпочати роботи ми можемо лише за температури більше ніж +5 градусів на поверхні, на яку наноситься розмітка, також за відсутності опадів і задовільного стану дороги. Цього року плануємо нанести розмітку двома способами: фарбою на 10 тис. кв. м розмітки на пішохідних переходах та 600 км дорожньої лінії, а холодним пластиком 3 тис. кв. м на пішохідних переходах та 50 км ліній. Також на підприємстві не зупиняється робота із обслуговування та ремонтів світлофорів і дорожніх знаків. Зокрема, виготовляються консолі для світлофорів, які часто потребують заміни у разі ДТП. Щодо відновлення знаків, то з початку року встановили 113 штук», – зазначив начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Солярчин. 

Тривають на дорогах Дніпра роботи і з встановлення колесовідбійного бруса. Наразі активно комунальники працюють на Слобожанському проспекті. Роботи тут розпочали ще у 2021 році, але через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну та дію постанови № 590 їх припинили. Однак, після внесення змін до постанови – за дорученням міського голови Бориса Філатова відновили надважливу роботу задля безпеки містян.

Загалом на дорогах та переправах міста встановлюють два види колесовідбійника: односторонній монтують лише на мостах, аби водії не вилетіли у воду, а двосторонній – на аварійно небезпечних ділянках руху, аби уникнути лобового зіткнення. 

«Проспект Слобожанський – одна із аварійно небезпечних ділянок руху у Дніпрі. Тож закінчити монтаж бруса тут було для нас першочерговим завданням. Загалом довжина колесовідбійника за цією адресою сягатиме 1 200 м, він буде двостороннім. Щодо інших об’єктів, то цьогоріч плануємо встановити 5 900 м бруса на двох мостах, по проїзду Олександра Гальченка та закінчити просп. Слобожанський до виїзду з міста. А з початку року нам вдалось вже встановити 800 м двостороннього бруса та 1 700 м одностороннього. Щодо ефективності такого бруса, то якщо взяти попередні роки, де вже його встановлено, то кількість аварій на цих ділянках знизилась, також на них немає аварій з летальними наслідками», – зазначила начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.