Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Були вимушені перепрофілюватись, щоб рятувати військових», – медики Дніпра про надважку роботу 24/7

Один із медзакладів Дніпра до повномасштабної війни росії з Україною лікував лише цивільне населення. Але медикам довелось екстрено перепрофілюватись, аби знати, як працювати з уламковими та вогнепальними пораненнями кінцівок, вогнепальними переламами та іншими травмами, з якими до них надходять військові. 

«Ми не мали такого досвіду, до війни у нас були лише вогнепальні поранення, наприклад, під час полювання, але ми ніколи не стикались з пораненнями з військової зброї, мінно-вибуховими травмами та від касетних бомб. Тож були вимушені швидко все це опанувати та пристосуватись до нових реалій заради порятунку життів наших військових», – зазначив лікар одного із медичних закладів Дніпра Ярослав. 

Уламки потрапили в плече та ноги, решту удару взяли на себе каска та бронежилет. Саме так описує своє поранення військовий Олег та додає: «Можна сказати, що я мінімально постраждав. Вдома на мене чекають діти та онуки, хочу допомогти їм та бути поруч. Також мрію після перемоги багато чого зробити. Я дуже вдячний лікарям Дніпра за порятунок. Персонал дуже чуйний, всі допомагали. Лікарі та медсестри чудові, дуже вдячний за таке ставлення до нас, військових». 

Про добре ставлення розповідає і військовий Юрій, який пробув у цій лікарні три дні. Сюди хлопця доставили з уламками у лопатці. Він отримав необхідне лікування і наразі його перевозять до іншої лікарні на операцію, де йому дістануть уламки.