Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: події та заходи

Євреї по всьому світу відзначають Пурім - це одне з найвеселіших єврейських свят. Пурім був встановлений на згадку про порятунок євреїв від винищення.

Назва свята походить від слова «пур», що означає «жереб». За допомогою жереба радник царя Аман визначив день - 13 адара, коли слід було винищити євреїв Персії.

Пурим святкують наступного дня, 14 числа місяця адара за єврейським календарем. Ця дата припадає у різні роки на дні між 20 лютого і 25 березня.

Про знакові суспільно-політичні подій 7 березня:

- обговорення проєкту указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2022 року «Щодо застосування контрзаходів проти Російської Федерації» за участю заступника директора Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України Андрія Пасічника (Київ, онлайн);

- форум  International Contact Webinar: Supporting Ukrainian Sport за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного Еразмус+ офісу в Україні, Генерального директорату Європейської Комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури (Київ, онлайн).

Про цікаві події у культурному житті  7 березня:

- перший виступ гуртів «Фрістайл» та «Діти Фрістайла» з новою програмою «Україна-ненька» у рамках благодійного туру (Київ);

- благодійний концерт Христини Соловій (Львів).