Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Я не зміг пройти повз»: у Дніпрі нагородили семикласника, який розбирав завали будинку на Перемозі

Носив чай, допомагав постраждалим та розбирав завали після ракетного удару 14 січня по багатоповерхівці на Перемозі – того дня семикласник Тимофій Потеряйло став правою рукою рятувальників. Хлопець згадує, як катався на велосипеді, аж раптом почув вибух. Ризикуючи життям, він одразу поїхав на місце події.

«Я людина, у мене є серце, тож я не зміг пройти повз цієї трагедії. Там потрібна була допомога, рук не вистачало. Тож сьогоднішня відзнака для мене знакова, дуже вдячний їм (рятувальникам, – ред.) за відвагу та допомогу. Бо завдяки ним врятовані тисячі українців та розібрано багато завалів», – зазначив учень школи № 130 Тимофій Потеряйло.

«За самовіддану працю, мужність, відвагу та виключний патріотизм» – такі слова закарбували на подяці, яку 3 березня рятувальники Дніпра вручили Тимофію.

«Він одразу приїхав на місце та допомагав постраждалим. Потім – нам. Крім цього, разом з волонтерами Тимофій носив чай, допомагав з поліцією чи швидкою. Наприклад, в однієї жінки було все обличчя у крові, він підбіг до рятувальників – вони викликали швидку і її госпіталізували. Ось таким чином хлопець допомагав нам у день ракетного удару по багатоповерхівці», – зазначив начальник управління персоналу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Сергій Коваль.

Також Тимофію на згадку подарували каску та вогнегасник. Цей набір, каже хлопець, стане у пригоді в майбутньому, адже він мріє опанувати професію рятувальника.