Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Для безпеки дніпрян: у будинку ОСББ встановили павербанк, який живить домофон під час відключень світла

Мешканці одного із будинків ОСББ винайшли спосіб, як заживити домофон, коли немає світла, аби убезпечити дім від непроханих гостей. Для цього їм знадобився павербанк та пів години для підключення його до щитка.

«Під час відключень світла якісь особи проникли у під’їзд та влаштували там туалет. Тож ми з мешканцями почали шукати шляхи, як убезпечити будинок. Дізнались, що можна придбати такий павербанк, який підключається до домофона. Провели цей експеримент на одному під’їзді, але далі не поширювали, бо у лютому в нас не було відключень», – зазначив голова ОСББ «Моніторна, 2» Владислав Фролов. 

Начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець додав: «Це гарний приклад, коли новітньо підходять до вирішення контролю доступу до будинку, і дана система може використовуватись як для резервного живлення домофонів, так і для камер відеоспостереження або ж навіть для освітлення під’їзду. І головне, що така система не шкодить домофону».