Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро піклується: у місті розпочали комплексну підготовку 11-класників до НМТ-2023

У Дніпрі комунальне підприємство «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»» готує до запуску оновлену безкоштовну платформу для підготовки національного мультипредметного тестування. Нині її адаптують до нових вимог, записують відеоуроки від найкращих вчителів нашого міста, створюють тести та презентації для 11-класників.

«Розробили відповідну платформу ще торік. А нині її готуємо під нові вимоги, оскільки додалися предмети на вибір. З кожного предмета буде в середньому по 20-25 відеоуроків. Після кожної теми можна буде пройти тестування, аби перевірити свої знання. Навчання на платформі стартують з 20 березня. Поступово туди викладатимемо відеоуроки. А реєстрація за посиланням: https://edu.dniprorada.gov.ua розпочнеться вже за тиждень», — підкреслив директор згаданого комунального підприємства Артем Трапезніков. 

Він також додав: «Торік нашу підготовчу платформу розповсюдили не лише на місто, область, а і всю Україну. Близько 23 тис. одинадцятикласників по всій країні, з них близько 4,5 тис. дніпровських випускників, скористалися безкоштовною платформою для підготовки до НМТ». 

Відеоуроки записують на базі комунальної установи «Центр професійного розвитку "Освітня траєкторія"». 

«До розробки відеоуроків, за якими учні можуть готуватися до НМТ, залучені найкращі педагоги міста. Це понад 30 працівників. Серед них є ті, що підготували випускників, які торік набрали 200 балів. Загалом дописуємо матеріал з історії України, а також тих предметів, які додалися цього року — фізики, хімії, біології, іноземної мови. Усе це робиться для того, аби випускники мали змогу гарно підготуватися й якісно скласти тест. Упродовж двох тижнів вже закінчимо запис уроків і матеріал, зрештою, буде викладений на платформі», — зазначила виконувачка обов'язків директора згаданої комунальної установи Тетяна Нікіфорова. 

До створення відеоуроків залучена й вчителька історії України та викладачка суспільних дисциплін комунального закладу освіти «Українсько-американський ліцей» Людмила Лебідь, яка розповіла: «Торік історія України була обов’язковим предметом. Тоді для тестування обрали історію 20 століття. Це матеріал 10-11 класів. Цього року Міносвіти запропонувало складати історію України як необов’язковий предмет, а за вибором, взявши період, починаючи з другої половини 16 століття. Це матеріал 8-11 класів. Звичайно, основні знання дали вчителі, а цими відеоуроками ми допоможемо випускникам їхні знання упорядкувати».