Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: оперативна інформація станом на 18:00

22 лютого. Оперативна інформація на 18:00.   

Сьогодні минає 40 днів від дня трагедії на Набережній Перемоги, 118.

14 січня внаслідок зухвалого удару російської ракети у житловий будинок нашого міста загинуло 46 мирних людей, 80 – дістали поранення.

На сесії міської ради сьогодні депутати ухвалили порядок виплат матеріальної допомоги постраждалим внаслідок влучання російської ракети Х-22 у багатоповерхівку по Набережній Перемоги, 118.

Це дозволяє місту почати виплачувати людям об’єднану суму — 1 млн. грн з міського бюджету та ще 1 млн. грн із обласної субвенції.

Перші виплати планують почати вже наступного тижня.

Максимальну суму фінансової підтримки нададуть тим, чиє житло було зруйноване повністю. Нині це 63 квартири.

Для ще 61-ї оселі наразі проводяться додаткові обстеження, які допоможуть визначити — чи можливе їхнє відновлення. Якщо експерти ухвалять рішення про демонтаж, власникам також виплатять по 2 млн. грн.

Усі аварійні конструкції на Набережній Перемоги вже розібрані і вивезені. Зроблено технічний звіт-експертизу. Продовжується комплекс необхідних заходів, аби у подальшому демонтувати ту частину, що не підлягає відновленню.

Нині обстежуються ґрунти під будинком. З’ясовується тип ґрунту, його консистенція, різні характеристики й фізико-механічні властивості. Усі результати досліджень вивчатимуть  у спеціальній лабораторії.

Відповідні розрахунки дозволять спрогнозувати, як може поводитися будівля у майбутньому, враховуючи відсутність її частини. Підрядна організація виконує роботи методом буріння свердловин. Результати геологічне дослідження, технічний звіт будуть передані до проєктної організації, яка прорахує і виконає демонтаж пошкодженої частини будинку, що не підлягає відновленню.

Всім, чиє житло було пошкоджено внаслідок потрапляння ворожої ракети по Набережній Перемоги, 118 міська влада допоможе з відбудовою та ремонтом.

Наразі у постраждалих під’їздах через декілька днів після аварії було відновлено тепло- та водопостачання. Працюють усі підйомники, окрім одного, який потребує заміни.

Нагадаємо, у Дніпрі всі, хто зазнав збитків від ракетних атак рф, можуть звернутися за необхідною підтримкою до райадміністрацій міста. Там допоможуть з оформленням документів на грошові виплати. Далі разом із висновками комісії, що складає акт руйнування, усе передадуть до департаменту соцзахисту мерії. Уже через нього людям буде виплачено кошти.