Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі рекордно низький рівень безробіття – повідомляє інспекція з питань праці та зайнятості населення

У Дніпрі попри велику кількість офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб (187 тис.) рекордно низький рівень безробіття. За словами очільниці інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяни Янушкевич, станом на 1 лютого офіційно на обліку 1 463 безробітних. Торік таких було біля 3,5 тисяч.

«Велика робота проведена щодо працевлаштування і дніпрян, і ВПО. Створили телеграм-канал Work_DniproUA (https://t.me/Work_DniproUA), аби людям було зручно й швидко отримувати інформацію про наявні вакансії. Він цілком безкоштовний як для роботодавців, так і шукачів роботи. Завдяки йому працевлаштовано біля 20 тис. осіб. Таким чином ресурс став найпоширенішою платформою з пошуку роботи. Вакансії викладали і в інших відкритих джерелах, зокрема й на сайті міської ради. До комунальних закладів та підприємств, які  підпорядковуються міській раді, працевлаштували 3 313 осіб, з них 556 — це ВПО. Наприклад, до міських лікарень працевлаштовано 236 внутрішньо переміщених осіб. А загалом у цій галузі за рік війни знайшли роботу 1 526 людей. Друга галузь у рейтингу працевлаштування — освіта. До шкіл та дитсадків працевлаштовано понад 800 осіб», — розповіла Тетяна Янушкевич. 

Вона також зазначила: «Якщо люди не можуть знайти роботу за фахом, вони активно перенавчаються, отримують нову кваліфікацію. Місто сьогодні потребує понад 400 водіїв на автобусні маршрути, касирів, кухарів, соціальних працівників. Спільно з міжнародними партнерами запрошуємо бажаючих отримати категорію Д і працювати в галузі пасажирських перевезень на автобусних маршрутах. Найближчим часом запропонуємо короткотермінові курси піцайол, сушистів, касирів, швачок, перукарів». 

Подати заявку на курси перекваліфіфікації можна через електронну пошту: [email protected]  чи в інспекції: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, 3 поверх. Тел.: (056)720-90-58. 

Старша інспекторка відділу кадрів одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги Антоніна Іванівна розповідає: «Торік працевлаштували до амбулаторій нашого центру 21 працівника: 10 лікарів, 3 медсестри та інший персонал. Із загальної кількості троє — це внутрішньо переміщені особи. На сьогодні ще є вакансії лікарів, середнього медперсоналу та інших фахових спеціальностей». 

Сімейна лікарка Олена Олександрівна переїхала з родиною до Дніпра з Харківщини і працює у міській амбулаторії з травня минулого року. 

«Достатньо швидко знайшла роботу у Дніпрі. В амбулаторії гарні умови, привітний, дружній колектив, який тепло прийняв до себе. Чоловік теж влаштувався сімейним лікарем, але до іншої амбулаторії. Двоє наших діток навчаються онлайн у місцевій школі. Загалом, Дніпро гарно прийняв нашу родину. Вдячні усім, хто допоміг!».