Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Більше ніж 2 тис. дніпрян та ВПО скористались послугою «Соціальне таксі» з початку повномасштабної війни

Відремонтувати візок, отримати матеріальну допомогу чи поїхати на прийом до лікаря. Усі ці поїздки Дніпром 46-річна Оксана здійснює за допомогою «Соціального таксі». Десять років тому вона отримала першу групу інвалідності – чоловік загинув у аварії, через що стан жінки значно погіршився. Проте Оксана не здалась, наразі професійно викладає гру на гітарі у музичній школі, написала 6 книг з музики та є лауреаткою міжнародних конкурсів. Водночас захоплюється ще й йогою.

«Ми дуже вдячні місту за різну допомогу і за піклування особами з інвалідністю. Особливо вдячні за таку послугу, як «Соціальне таксі». Ми вже давно нею користуємось, і для нашої родини це вигідно та зручно, бо знайти машину, яка б без проблем перевезла доньку, важко. Також нам дуже допомагають водії, що без проблем завозять доньку на візочку до машини. Дуже людяне ставлення», – зазначила пані Надія (мама Оксани), яка супроводжує доньку у поїздках.

Послуга «Соціальне таксі» активно почала працювати у Дніпрі у 2017 році за дорученням міського голови Бориса Філатова. Нею можуть скористатись люди з інвалідністю першої та другої групи із захворюваннями опорно-рухового апарату та першої групи з порушеннями органів зору. Усі вони – на обліку у міському центрі соціальної допомоги. Тривалість однієї поїздки не має перевищувати 3 годин, а одна людина може безкоштовно скористатись послугою не більше ніж 4 рази на місяць.

«За 2022 рік ми перевезли 2 330 осіб з інвалідністю, з них 366 – ВПО. А з початку січня і по сьогодні вже перевезено 204 особи. Для цього місто придбало шість автомобілів: 4 сучасні мікроавтобуси та 2 автобуси «Еталон». У кожному автомобілі є пандуси та гідравлічні підйомники. Загалом ми перевозимо людей до аптек, лікарень, відділень протезування, фінансових та юридичних установ, органів місцевого самоврядування чи закладів соціального захисту. За потреби допомагаємо студентам з інвалідністю дістатись на сесії. Також ми перевозимо людей за межі Дніпра, наприклад на санаторно-курортний відпочинок або ж лікування», – зазначив директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко.

Аби зареєструватись у центрі та отримувати безкоштовну послугу «Соціальне таксі», треба надати пакет документів: посвідчення особи з інвалідністю або пенсійне, копію довідки МСЕК, паспорт та ідентифікаційний номер. Зареєструватися можна і через «Кабінет мешканця» на сайті міськради (https://km.dniprorada.gov.ua/journal) або надіслати ці документи через будь-який месенджер (вайбер, телеграм, вотсап) за номерами: 098 165 91 91 та 050 411 91 91.