Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Доручив збільшити кількість GPS-навігації на сміттєвозах», — черговий по місту

Контроль і підтримка належного санітарного стану у місті. Таке завдання поставив мер Борис Філатов перед профільними службами. 22 лютого директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення очільника Дніпра, відвідавши базу ТОВ «Екологія-Д». 

«Попри воєнний стан, непрості часи, для профільного департаменту міськради підтримка санітарного стану у Дніпрі — головне завдання. Це робиться у місті щодня. Компанія «Екологія-Д» збирає, вивозить сміття, а також ліквідовує сміттєзвалища. Щоденно на лінії 30-32 одиниці сміттєвозів, 16 навантажувачів і близько 25 самоскидів. По місту компанія обслуговує 7 300 контейнерів. На жаль, стикаємося і з вандалізмом. Співробітники ремонтують поламані контейнери. Є певна кількість і нових. Тож баки оперативно замінюють. Тут, на підприємстві, є ремонтна база, де лагодять техніку», — розповів Олег Семенко. 

Він також зазначив: «Частина машин компанії оснащена GPS-навігацією, тобто в режимі онлайн можна відстежувати рух сміттєвозів. Водночас поставлено завдання підприємству збільшити кількість систем відеоспостереження, щоб вони були на всіх штатних одиницях техніки. З початку року компанія вивезла у місті понад 27 тис. тонн сміття на полігон. Це не лише тверді побутові відходи, а й будівельне сміття». 

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав Пункт незламності у ліцеї митно-податкової справи з посиленою військово-фізичною підготовкою при Університеті митної справи та фінансів. 

«Пункт розрахований на 460 осіб. Вражений, як тут все добре облаштовано. Словом, є все необхідне — генератор, медпункт, запаси води, можна зробити гарячий чай, зарядити телефони, інші гаджети. Облаштовано ігрові зони для дітей, кімната матері та дитини, є санвузли. Усюди чисто й охайно», — додав Олег Семенко.