Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Отримувачі грошової допомоги від ООН вдячні міській владі за швидке оформлення такої помочі

У Дніпрі одинокі громадяни поважного віку, які обслуговуються у міському територіальному центрі та мають пенсію нижчу за 3 500 грн, можуть отримати грошову допомогу від продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй. Йдеться про виплату за 3 місяці 6 660 грн (2 220 на місяць). В управліннях соціального захисту населення міської ради допомагають оформити згадану допомогу і видають для цього спеціальні токени (QR-коди). 

«Видаємо людям токени і реєструємо їх в системі для отримання грошової допомоги. Зокрема, вводимо код доступу, зазначений у токені, та заповнюємо форму від імені отримувача, оскільки це категорія осіб, переважна більшість яких не мають навичок користування комп’ютером або не мають смартфонів. Після надсилання форми отримувачу автоматично надходить смс-повідомлення із ID-кодом його заявки. Як тільки буде проведено платіж, отримувачу надійде смс-повідомлення із кодом переказу та деталями щодо зняття готівки. Отримувач може зняти її у відділеннях «Приватбанку», «Ощадбанку», а також у відділеннях «Нової пошти» та «Укрпошти» або оформити переказ на власний банківський рахунок», — розповіла начальниця відділу прийому громадян з питань надання усіх видів соціальної допомоги та компенсацій Чечелівського району Правобережного управління соціального захисту населення міської ради Ганна Коваленко. 

Вона також додала: «Для згаданої реєстрації необхідні такі документи, як паспорт та ідентифікаційний номер, а також мобільний телефон. Відповідно до наданих терцентром списків, проінформували 2 176 осіб щодо можливості отримати грошову допомогу, більшості з них уже видані токени». 

Дніпрянка Ніна Колісник прийшла до управління соціального захисту, аби зареєструватися на отримання грошової допомоги: «Для мене це суттєва сума, адже пенсія зовсім невелика, і передусім намагаюсь сплатити комунальні послуги, щоб не було боргів. Вдячна працівникам управління соцзахисту, що так швидко допомогли оформити заявку на отримання коштів. Це дуже зручно».