Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська влада інформує: події та заходи

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують про подвиг учасників Революції Гідності 2013–2014 років та вшановують пам'ять загиблих під час протестів.

Сьогодні у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні відбудеться щорічна акція «Ангели пам'яті» на згадку про загиблих під час Революції Гідності.

Також 20 лютого у столиці на Алеї Героїв Небесної Сотні відкриють комеморативну інсталяцію «Обірвана кулею мрія». Уздовж алеї та на прилеглих до неї територіях біля Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України буде означено 49 місць загибелі та смертельного поранення Героїв Небесної Сотні. Ідея інсталяції – олюднити усталений патетично-героїчний образ Небесної Сотні.

Про знакові міжнародні події 20 лютого.

Сьогодні має розпочатися візит Президента США Джо Байдена до Європи з нагоди річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Відбудеться зустріч у Варшаві із Президентами Польщі та України. У Білому домі зазначили, що метою візиту може бути привернення уваги «до стійкості України проти жорстокої військової кампанії росії» та підтвердження «солідарності США з українським народом під час нової фази конфлікту». Візит триватиме до 22 лютого.

А Держсекретар США Ентоні Блінкен сьогодні вирушає з візитом до Греції для обговорення питань безпеки, міжнародного порядку і також ситуації в Україні. Поїздка  до Афін триватиме до 21 лютого.

Інші важливі події 20 лютого:

- у світі сьогодні відзначають День соціальної справедливості;

- на 20 лютого цьогоріч припадає початок Колодія. Святкування починаються  за тиждень до Великого посту і за 56 днів до Великодня. Сиропусний, так називають цей тиждень. На ньому немає посту, навіть у середу та п'ятницю, можна вживати молоко, яйця і рибу, але м'яса вже не їдять. Він складається з трьох частин: «зустріч» у понеділок, кульмінаційна точка або «перелом» у «широкий четвер» і «прощальна неділя». У Прощену неділю у церкві здійснюється чин прощення, коли духовенство та парафіяни взаємно просять пробачення одне в одного, щоб вступити у Великий піст.