Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Доручив налагодити точність зупинок ліфта, який замінили після російського ракетного терору», - черговий по місту

Після трагедії на Перемозі міська влада докладає максимальних зусиль, аби відновити у постраждалих будинках вікна, дахи, ліфти тощо.

Виконання доручень мера Бориса Філатова контролюють чергові по місту. Вони  відвідують об'єкти з перевірками. Зокрема, сьогодні виконані роботи в будинку ОСББ "Перемога-124" перевіряв директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Святослав Ткаченко.

Внаслідок потужної вибухової хвилі там зламався ліфт. Двері неможливо було відкрити.

Наразі місто вже замінило зламаний редуктор. За кошт міського бюджету також  замінили і кабіну ліфта. 

«Наразі я подивився, як були виконані роботи по заміні редуктора та кабіни, і побачив, що ліфт та редуктор працюють справно, і мешканці задоволені роботою. Але є  зауваження щодо точності зупинок ліфта. Для цього я провів роз?яснювальну роботу з головою ОСББ, аби тут контролювали рівень масла у моторі та відлагодили рівень зупинки кабіни для його безперебійної роботи», - зазначив Святослав Ткаченко.

Також черговий по місту завітав до ЖБК №85 «Кировец». Тут восени  за міською програмою співфінансування отримали  генератор, аби під час віялових відключень та блекаутів міг працювати індивідуальний тепловий пункт. 

Загалом торік такі генератори отримали 43 будинки ОСББ і ЖБК для безперебійного  теплопостачання.  Організували цей проєкт за дорученням мера Дніпра Бориса Філатова, аби ОСББ та ЖБК, які мають власні котельні, теплові пункти або насосні станції, аби під час вимкнень світла в будинках  мали воду та тепло, уникали аварійних ситуацій. 

«Завдяки цій програмі 75% коштів за генератор надало місто, решту сплатили мешканці, в даному випадку - ЖБК. Загалом умови облаштування та зберігання генератора відповідають нормам, мешканці використовують його лише за потреби. Єдиний момент, який я їм порадив - це мастило, яке краще використовувати саме для цього типу генераторів. Мешканці дуже дякують місту за таку допомогу», - зазначив Святослав Ткаченко. 

І наостанок Святослав Ткаченко завітав до Пункту незламності в КПНЗ "Центр позашкільної роботи № 1», що по вул. Космодромній, 8. Його облаштували за всіма заданими міською владою критеріями. Є кімнати, які поділені на окремі зони для дітей, для відвідувачів з тваринами та окремо для матусь та їх немовлят. Крім цього, тут є генератор, розетки, чайник, вода, чай, кава та солодощі. Також у Пункті єднання  можна зігрітись і скористатися інтернетом.