Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 51 звернення. Найбільша частка звернень знову стосувалася міських доріг, тротуарів, дворів (11).

Головне за день:

Внутрішній ворог України є не менш небезпечним, ніж зовнішній, вважає голова Громадської ради Геннадій Корбан: https://t.me/korbanofficial/1013. У критичний момент, коли Україна захищається від зовнішнього ворога, внутрішній ворог здатен знищити її зсередини, розмірковує Геннадій Корбан. До таких тяжких наслідків, на його думку, можуть привести дії людей, що знаходяться при владі і використовують її для власного збагачення або є некомпетентними для посад, які займають. Як вважає голова Громадської ради, зараз на різних рівнях влади присутня критично велика кількість таких людей, при тому, що більшість українців – це люди, які люблять свою країну і дбають про неї.

Звернення містян більше детально: 

- мешканці вул. Кривоноса повідомляють про тривалий витік каналізації на їхній вулиці. Причина - свавілля приватної фабрики Ювілейної (пральня-хімчистка на вулиці Верещагіна, 107). Вона приймає незаконні зливи у власну каналізацію на своїй території, через що вулиці Травневу і Кривоноса постійно заливають нечистоти. Тільки за 17 лютого зафіксовано 8 випадків зливу з мулососів на території фабрики: https://t.me/korbanofficial/1014. Мешканці прилеглих вулиць, за їхніми словами, потерпають від проблеми вже протягом 5 років. Належний стан своєї мережі фабрика не підтримує, на звернення не реагує. КП "Дніпроводоканал" починає роботи, що триватимуть не менше тижня. А також направить звернення до правоохоронних органів, екологічної інспекції та прокуратури;

- мешканці ЖК "Комфорт Сіті Лагуна" на вулиці Гаванській дякують за допомогу у вирішенні конфлікту з керуючою компанією. За їхніми словами, наразі йде діалог, компанія змінила керівника і припинила недопуск мешканців на територію містечка. 

Щодо відключення світла, то про його відсутність повідомили за наступними адресами:

- вул. Дмитра Кедріна, 47;

- вул. Калинова, 84 (не було світла понад 6 годин);

- вул. Решетилівська;

- вул. Путилівська;

- вул. Титова, 16.

Також повідомляють, що під час відключення світла не працював світлофор на вулиці Путилівській.

Водночас мешканці просять відновити світлофор, збитий під час ДТП на Криворізькій трасі (біля заправки "Авіас"), відсутність якого ускладнює виїзд із вул. Сугака.

Світло:

Попри відсутність відключень світла, у місті фіксуються стрибки напруги, зокрема за адресами:

- просп. Олександра Поля, 125-а: протягом тижня напруга - 230 вольт, зараз збільшилася до 250, вимикається реле;

- вул. Шевченка, 23: тривають стрибки напруги (до 263 вольт), вимикається котел. Проблему, про яку вже неодноразово повідомляли, не усунено.

Вода:

- вул. Героїв Чорнобиля 35/2: із заявницею конфліктують сусіди, які є власниками половини будинку і вимкнули воду та опалення. Подібні конфлікти вирішуються у суді;

- вул. Казакова, 4-а: на короткий час зупиняли котельню, зараз вода є;

- вул. Осіння, 9-а: проведено аварійні роботи, зараз вода є.

Тепло:

- вул. 20-річчя Перемоги, 6: тепло повернуто, мешканці дякують: «все наладили, все дуже добре».

- вул. Краснопільська, 3-а: перерахунок показників за тепло буде зроблено по 19 січня. З цієї дати лічильник працює коректно. Завищені, на думку заявниці, показники викликані особливостями будинку (двоповерховий будинок, 40% площі якого займають квартири з автономним опаленням). На жаль, центральне опалення у таких будинках дійсно обходиться дорожче, ніж в інших. Саме через це у місті діє програма переходу таких будинків на автономне опалення.

- ж/м Покровський, 3: котельню зупиняли на 25 хвилин, зараз тепло є.

Каналізація:

- вул. Моніторна: мешканці дякують: «засмічення у каналізаційному колодязі дуже швидко усунули»;

- просп. Олександра Поля, 64: замінено ділянку стояка у квартирі;

- вул. Холодильна, 4: каналізацію прочищено.

Зв’язок:

- школа 56: налагоджено відсутній інтернет.Чекаємо підтвердження зі школи, яке надійде у понеділок.

Аварійні дерева:

- вул. Радистів, 10: мешканці дякують за омолодження дерев: «усе зробили і прибрали».

Звернутися у телеграм-канал Геннадія Корбана можна за посиланням – https://t.me/korbanofficial/

Заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48