Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міська влада Дніпра відзначила підприємця з Краматорська, який релокував власний бізнес до нашого міста

У Дніпрі подяку міського голови отримав підприємець з Краматорська Костянтин Алад’єв, який відновив власний бізнес у нашому місті за Програмою релокації з територій, які наближені до зон бойових дій. Чоловік за підтримки міської влади на початку лютого відкрив у Дніпрі  буфет-їдальню «Smachnogo», працевлаштувавши близько двох десятків людей, переважна більшість — це внутрішньо переміщені особи, а також дніпряни.  
За словами Костянтина Алад’єва, влада Дніпра допомогла з різними організаційними питаннями, а також надала склад, де тимчасово можна було розмістити перевезене обладнання. 
«Вдячний міській владі, яка усіляко допомогла мені поновити бізнес у Дніпрі — відкрити буфет-їдальню, що раніше працював у Краматорську. Серед іншого пропонували і транспорт, аби перевезти обладнання, але впорався власними силами. Скористався поміччю у запропонованому складі, де розмістив  обладнання. І нині постійно цікавляться чи потрібна ще якась допомога. Загалом налаштований розвиватися у Дніпрі, брати участь у різних  міських заходах. Є в планах ще відкрити заклад громадського харчування у місті», — розповів підприємець. 
Водночас директор департаменту правового забезпечення міської ради Артем Павлов додав: «Історія підприємця Алад’єва — гарний приклад, як релокований  бізнес створив у Дніпрі власні успішні кейси. Зі свого боку міська влада усіляко допомагає з переміщенням, відкриттям бізнесу, логістикою, пошуком приміщень, питаннями оподаткування. Націлені і надалі пропонувати поміч підприємцям, які релокувалися, аби подібних успішних проєктів у місті більшало. Адже це розвиток підприємництва, створення нових робочих місць, надходження до міського бюджету у вигляді податків». 
Нагадаємо, на сьогодні до Дніпра за Програмою релокації з територій, які наближені до зон бойових дій, переїхало 56 підприємств. Частина з них уже розпочала виробничу діяльність.