Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра, протягом доби оброблено 47 звернень. Вони надійшли як у телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги при Громадській раді.

Головне за день:

- рішення суду стосовно аеропорту Дніпра є великим успіхом міста. Про це повідомив голова Громадської ради Геннадій Корбан: https://t.me/korbanofficial/1004. Колишній власник аеропорту, Ігор Коломойський, як монополіст допускав туди тільки власну авіакомпанію і утримував високі ціни на квитки за незначної кількості рейсів. Коломойський «відбив» у судах усі спроби держави забрати у нього право власності, але програв місту сертифікат експлуатанта аеропорту, який наразі скасовано рішенням суду двох інстанцій. Ця перемога не є остаточною, тому що залишилася ще третя інстанція;

- сьогодні до Громадської ради звернулися викладачі ДНУ, мешканці містечка УДУНТ (Українського державного університету науки і технологій) на вулиці Лазаряна. У них, незважаючи на покращення ситуації з енергетикою, продовжують щодня вимикати світло до 5 годин поспіль. Містечко обслуговується УДУНТ і, згідно з повідомленням мешканців, не отримує послуги ЖКГ у належному обсязі. Перейти на баланс міста або хоча б отримувати послуги напряму від ДТЕК не може. Люди, які кожного робочого дня ведуть онлайн-заняття і від яких залежить навчання великої кількості студентів, тобто стратегічний напрям майбутнього України, стали заручниками ситуації;

- також до Громадської ради звернулися мешканці ЖК «Комфорт Сіті Лагуна» на вулиці Гаванській. Вони  повідомляють про можливе рейдерське захоплення їхнього котеджного містечка.  За словами мешканців, невідомі, які назвали себе «Житлово-будівельний кооператив «Комфорт Сіті Лагуна сервіс», без згоди мешканців оголосили себе керуючою компанією, виставили охорону, обмежили допуск на територію містечка і вимагають гроші за обслуговування з розрахунку 1 долар за 1 квадратний метр. Згідно з повідомленням мешканців, в разі незгоди їм погрожують вимкнути освітлення та воду. З фасадів будинків уже викрутили лампочки;

- протягом дня було знеструмлено об’єкт критичної інфраструктури – котельню по вулиці Фабрично-Заводській.  Без носія на деякий час залишилися мешканці кількох вулиць міста.

Про відсутність світла протягом деякого часу повідомляли з вулиць:

- Василя Сліпака;

- Мандриківської;

- Маршала Маліновського.

Світло:

- вул. Самарська, 30: мешканці отримали повідомлення про модернізацію мереж, яка потребує 8-годинних робіт;

- Шевченка, 21: стрибки напруги до 263 вольт, вимикається котел.

Вода:

- вул. Новокримська, 4, 7, Новоорловська, Фабрично-Заводська: води не було через знеструмлення котельні по вул. Фабрично-Заводській, зараз вода є.

- вул. Новоорловська, 17: мешканці дякують за швидке усунення аварії і звіт в телеграм-каналі.

Тепло:

- просп. Богдана Хмельницького, 133: систему вже налагодила аварійна служба, циркуляцію теплоносія відновлено. Спеціалісти КП «Жилсервіс 5» спостерігають за роботою теплоносія;

- вул. Козака Мамая, 6: систему обстежать додатково сьогодні;

- пров. Соломії Крушельницької, 4: ліквідовано аварію на об’єкті КП «Теплоенерго». Тепло повернуто.

Каналізація:

- Богдана Хмельницького, 57: теча каналізації з-під землі. Місце обстежили співробітники КП «Дніпроводоканал». Ситуацію кваліфікують як вірогідний перелом труби перед місцем випуску. Розглядається можливість якнайшвидшої  заміни труби аварійною службою та КП «Дніпроводоканал».

Газ:

- вул. Марії Ярової, 9: пенсіонерка повідомляє, що отримала рахунок за газ за грудень у 15 241 гривню. Боргів немає, такої кількості газу не споживає.

У відділі НКРЕКП у Дніпропетровській області відповіли, що про ці проблеми вже чули, але порекомендували, щоб заявники звертались до центрального офісу НКРЕКП письмово.

Зливова каналізація:

- вул. Данила Нечая, 29: мешканці дякують за прочистку зливової каналізації та очікують на її ремонт. Його заплановано зробити до 28 лютого.

ЖКГ:

- вул. Гладкова, 38: прибрано елементи фасаду, уламки яких падали, загрожуючи безпеці мешканців. Наразі фасад є безпечним.

Транспорт:

Мешканці дякують за швидке реагування на скаргу щодо неналежної поведінки водіїв 92 маршруту.

Вуличне освітлення:

- вул. Софії Ковалевської, 69: мешканці дякують за налагоджену роботу вуличного освітлення, яке у них не працювало.

Аварійні дерева:

- вул. Барикадна, 8: величезну тополю видалять до 28 лютого;

- просп. Мануйлівський, 15: дерево обстежать 23 лютого. Того ж дня заявниці зателефонують;

- вул. Січеславська Набережна, 14: два роки тому не спиляли дерева, сказали, що потрібна вища вишка. 4 дерева на омолодження, 2 — на видалення. Зроблять до 28 лютого;

- вул. Софії Ковалевської, 69: мешканці дякують за спиляні аварійні дерева.

Звернутися у телеграм-канал Геннадія Корбана можна за посиланням – https://t.me/korbanofficial/

Заявки щодо проблем з тепло- чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11

(093) 261-32-25

(063) 402-79-56

(063) 681-61-82

(068) 638-28-48