Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Доручив демонтувати аварійні елементи на дитмайданчику та організувати мобільний пункт для преси у разі надзвичайної події», — черговий по місту

Сучасні дитячі майданчики, які відповідають усім нормам безпеки. Таке завдання поставив міський голова Борис Філатов  їхнім балансоутримувачам. Сьогодні, 15 лютого, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міської ради Артем Нідєлько, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення очільника міста. 

Спершу представник міської влади проінспектував дитячий майданчик по вул. Радистів, який відремонтували торік. Тут замінили непридатні елементи на ігровому комплексі та на пісочному дворику з гіркою, завезли чистий пісок. 

«Це великий дитячий майданчик, тому ми комплексно підійшли до ремонту. Деякі елементи довелося в заводських умовах ремонтувати, частину деталей цілком замінили. На цьому майданчику є елементи, які знаходяться не на балансі КП «Розвиток територій міста». Вони, певно, ще з радянських часів, тому буде вирішуватися питання, аби їх демонтувати. Звісно, вислухаємо думки мешканців цього двору, аби всі сторони були задоволені. Деякі зі старих елементів можна оновити. Тому поставив завдання їх пофарбувати, аби цілком привести тут все до ладу», — підкреслив Артем Нідєлько. 

Далі він проінспектував дитячий майданчик по вул. Орловській, який потребує ремонту. 

«Місцеві повідомили, що тут є поламані елементи, наслідки вандалізму, а саме пропалені елементи ігрового комплексу. Оглянувши майданчик, переконався, що тут дійсно відсутня гойдалка. Тож встановимо нову. Обов’язково поставимо цей дитмайданчик у чергу ремонтів і виконаємо тут необхідні роботи», — зазначив черговий по місту. 

Загалом, цього року в  місті  планується оновити більше 70 комплектів спортивного та дитячого обладнання, які в аварійному стані. 

Представник мерії Дніпра відвідав один із заходів дозвілля для слухачів «Університету третього віку». Йдеться про «Швидкі побачення», коли за кожним столиком до жінок підсідали чоловіки для спілкування упродовж 5 хвилин. Далі – зміна партнерів. Наприкінці учасники визначили, з ким спілкування сподобалося найбільше. 

«Людям у такому віці дуже важливе спілкування, і саме такі заходи дозволяють не лише знайти собі друга, але й, можливо, пару. Загалом безкоштовний соціальний проєкт «Університет третього віку» працює вже понад 6 років. За цей час ми провели безліч заходів як освітнього направлення, так і розважального. Слухачам УТВ це подобається. Словом, рішення міського голови Бориса Філатова  щодо впровадження цієї програми стало корисним для містяни елегантного віку», — наголосив Артем Нідєлько. 

Він додав: «Навесні в «Університеті третього віку» планується відкрити багато нових курсів. Для слухачів планується безліч розважальних заходів. Також продовжаться лекційні заняття, буде збільшено групи для вивчення мов — української, польської, німецької, англійської та  іспанської. Продовжуватимуться заняття по роботі зі смартфоном, комп’ютером тощо». 

До проєкту «Університет третього віку» можуть долучитися жінки віком від 55 років, чоловіки – від 60-ти. Необхідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, довідка про взяття на облік (для внутрішньо переміщених осіб). Телефони: (093) 134-46-69,  (068) 753-71-71, (093) 264-50-34, (099) 607-56-97 (вайбер).

А ще черговий по місту цього дня, за дорученням міського голови Бориса Філатова, провів навчання для співробітників пресслужби міськради та комунального підприємства «Дніпровська міська студія телебачення» (канал «ДНІПРОTV») щодо відпрацювання та налагодження алгоритму роботи під час блекауту чи у разі  надзвичайної ситуації.

У кожного в цій роботі свої обов’язки щодо збирання та розповсюдження оперативної інформації для інформування мешканців. Тому, аби дніпряни не залишалися без свіжих новин, була змодельована подібна ситуація та відпрацьований  механізм роботи під час відключень світла чи у випадку надзвичайної події. 

Артем Нідєлько перевірив роботу 3-х генераторів, якими забезпечений телеканал для безперебійної роботи, запасних студій, які споживають значно менше електроенергії. А також подивився, як працює виїзна група телестудії, старлінк,  завдяки якому є можливість оперативно передавати інформацію, проводити прямі включення для швидкого та максимально повного інформування дніпрян. 

Крім того, у будівлі телеканалу створена окрема зона для роботи співробітників пресслужби міської ради. Тут вони можуть працювати за відсутності світла, зв’язку. Завдяки резервному живленню робота не припинятиметься, а відтак — дніпряни будуть у курсі важливої інформації, подій у місті. 

Наприкінці навчань черговий по місту підсумував, що журналісти та телекомпанія забезпечені всім необхідним для повноцінної роботи у надзвичайних ситуаціях, аби висвітлювати життєдіяльність Дніпра. Водночас він доручив організувати мобільний пункт для роботи преси, якщо станеться надзвичайна подія, аби усі журналісти могли оперативно її висвітлювати. 

«Минулого разу, коли сталася трагедія на ж/м Перемога, була дуже велика потреба в оперативності видачі новин з місця події. Тоді журналістам не вистачало старлінку та намету чи пункту, звідки можна було видавати новини. Тому вирішили створити відповідний мобільний пункт. Це наше завдання на найближчий час», — сказав Артем Нідєлько. 

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав Пункт незламності, облаштований в укритті школи № 140. Він розрахований на 472 особи.

«Задоволений, як тут усе облаштовано. Тут серед іншого є генератор, запаси води, є достатньо розеток для підзарядки телефонів, гаджетів, Wi-Fi, окрема кімната для відвідувачів з домашніми тваринами, санвузли, зона для надання медичної допомоги. Вразило, що тут є дві зони для дітей різного віку, аби маленьким відвідувачам було цікаво грати один з одним», — додав Артем Нідєлько.