Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Чергова по місту перевірила безпечність ескалаторів у метро, а також проінспектувала Центр матері та дитини і Пункт незламності

Щодня співробітники КП «Дніпровський метрополітен» здійснюють технічне обслуговування ескалаторів на станціях. 14 лютого такі роботи проводилися на «Вокзальній». Чергова по місту, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар'я Біла навідалась до підземки з перевіркою.

«За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова я перевіряла безпекові умови у нашому метро, бо під час війни ці станції слугують для дніпрян укриттям. Сюди спускаються як з дітьми, так і з тваринами. Загалом співробітники метрополітену здійснюють технічну перевірку ескалатора двічі на добу. Також ми спускались до машинної зали, де перевіряли роботу двигунів. Загалом перевіркою я задоволена», – зазначила Дар'я Біла. 

Також чергова по місту проінспектувала Центр матері та дитини, що на вокзалі. Він почав роботу 7 березня за дорученням Бориса Філатова. У найважчі ночі центр приймав до 2 тисяч людей, а загалом через нього пройшло понад 80 тисяч осіб. Там переселенці можуть отримати гаряче харчування, свіжу постіль, розміститися до 2 днів, зарядитися та зігрітися і просто відпочити. 

«Наразі цей центр може приймати до 100 осіб на ночівлю, удень це більше ніж 50 людей, які звертаються по допомогу. Ми співпрацюємо безпосередньо з «Укрзалізницею», яка повідомляє нам про кількість евакуйованих. Також тут волонтери допомагають з гарячим харчуванням, місцем для ночівлі, речами, предметами гігієни. І, звісно, тут є кімната «Матері та дитини» з дитячим харчуванням, засобами гігієни. Учергове хочу подякувати кожному волонтеру, хто тут допомагає нашим переселенцям, бо цей центр – символ незламності та стійкості міста, він досі функціонує та відкритий для кожного, хто транзитом вимушений пересуватися країною через війну», – зазначила Дар’я Біла.

Крім цього, чергова по місту перевірила Пункт незламності по вул. Новосільній, 19-А. Його, як і інші міські пункти єднання дніпрян, облаштували за дорученням мера Бориса Філатова. Він оснащений більш ніж п'ятьма подовжувачами, просторий, вміщує від 50 до 80 осіб. Також Пункт незламності розділений на окремі зони: кімната для людей з тваринами, окрема кімната для матерів з дітьми (з розкладачками для комфорту перебування) та дитяча зона.

«Тут є все необхідне: генератор, достатній запас води, можливість підзарядки гаджетів, є запас дитячого харчування та гігієни. Також тут є укриття у разі повітряної тривоги. До свята всіх закоханих тут облаштували фотозону, тож сподіваємось, що ми ще й зможемо підняти настрій всім відвідувачам», – зазначила Дар’я Біла.