Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 56 звернень. Вони надійшли у телеграм-канал Геннадія Корбана. Традиційно більшість стосувалася світла (33).

Головне за день:

В Україні відновили роботу два атомні енергоблоки, про що повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Це додає українській енергосистемі 1220 МВт потужності. За словами міністра, це зменшить дефіцит генерації в енергосистемі та дозволить скоротити тривалість відключень електроенергії. Наразі працюють усі 9 енергоблоків АЕС, розташованих на підконтрольній Україні території: https://t.me/korbanofficial/980

Як повідомила комерційна енергокомпанія ДТЕК на 12 лютого ліміти споживання електроенергії на Дніпропетровську область не надані. Це дає можливість не застосовувати графіки відключень світла. Втім, як зауважує компанія, в разі перевантаження мереж графіки стабілізаційних відключень застосують: https://t.me/korbanofficial/982.

Після 17:00 у Дніпрі під час планових відключень світла було знеструмлено об’єкти критичної інфраструктури: підвищувальні насосні станції КП "Дніпроводоканал" та котельні і теплорозподільчі пункти КП "Теплоенерго". Знеструмлення двох підвищувальних насосних станцій призвело до відсутності водопостачання по 13 вулицях міста. Знеструмлені об’єкти КП "Теплоенерго" забезпечували опаленням 11 вулиць: https://t.me/korbanofficial/981.

Від дніпрян надійшла пропозиція заморозити тарифи на зв’язок під час війни. Це зумовлено тим, що зв’язок є критично необхідним для людей, а підвищення тарифів в умовах відключень світла не призводить до покращення якості послуг.

Світло:

- про відсутність світла понад 8 годин поспіль повідомляють з таких адрес: узвіз Крутогірний, 20-а (понад 8 годин), вул. Прохолодна (20 годин), Солончакова і Солончаковий тупик (майже добу);

- за адресою Самарська, 30 ночами напруга підіймається до 260-265, на звернення не реагують;

- мешканці будинку, постраждалого від ракетного удару на вул. Кожем'яки, 69  просять враховувати їхнє становище і в разі аварій зі світлом обслуговувати їх у пріоритетному порядку. Сьогодні, зокрема, за цією адресою з'явилися проблеми з лічильником;

- просп. Слобожанський, район Макдональдсу: просять організувати резервне живлення ескалаторів у надземному переході, коли зникає світло, літнім людям важко йти сходами.

Тепло:

- вул. Леоніда Стромцова, 2-а: тепло повернуто;

- пл. Новокодацька, 7: будинки не встигають прогрітися через відключення котельні від електроенергії. Генератор на котельню встановити можливо не раніше березня;

- просп. Олександра Поля, 100: усі стояки теплі, крім ванної кімнати. Для з’ясування причини аварійна служба обійде усі квартири по стояку.

Каналізація:

- вулиці Березинська, 45 і Захарченка, 12/14: мешканці дякують: «сьогодні було проведено велику роботу з усунення засмічення»;

- вул. Моніторна 5/7: засмічення усунуто, лінія каналізації в роботі, працювала бригада КП Дніпроводоканал.

Газ:

- вул. Шолохова, 5: в будинку виявлено витік газу 2 лютого. Мешканці повідомляють, що 10 лютого газ підключено.

ЖКГ:

- вул. Набережна Перемоги, 94: мешканці дякують за оперативне встановлення сміттєвого баку: «Дуже оперативно! Подала заявку, а через два дні стоїть металевий контейнер для сміття замість поламаного! Дякую за Вашу працю!»

Зв’язок:

- 12 квартал: в період відключення світла мобільний зв'язок (Водафон та Київстар) дуже часто лежить;

- Підстанція, верх Гагаріна при вимкненні світла Київстар не працює, МТС хоч якось;

- вул. Гладкова 17/42 знову без інтернету (Фрегат). Щоденні відключення (більшу частину доби зв’язок відсутній)! Онлайн навчання зривають;

- ж/м Лівобережний 3, Генерала Захарченка: зникає передача даних мобільним інтернетом навіть за наявності сигналу для всіх операторів: Водафон, Лайф, Київстар. Діти не мають можливості вчитися;

- с. Мирне: при відключенні світла інтернет лягає, Водафон ще якось, а Київстар взагалі нуль;

- ж/м Перемога 4: вимкнули світло - і зв'язок через раз;

- ж/м Північний: провайдер Фрегат - немає світла, немає зв'язку;

- ж/м Сонячний: аналогічно, Фрегат на Сонячному, Київстар. Відповідають, що це - наші проблеми;

- вул. Терещенківська: раніше під час відключень світла інтернет Київстар і Лайф хоч якийсь був. Зараз повністю зникає;

- ж/м Тополя -1: після відключення світла через півгодини зникає зв’язок усіх операторів.

Безпека:

- вул. Академіка Белелюбського: після смертельного вибуху гранати, підірваної безхатченком біля теплотраси під Амурським мостом, надійшла пропозиція обмежити доступ безхатченків до цієї ділянки теплотраси.

Менеджмент міста:

Дніпрянин, який мав необхідність переїхати до Одеси, відзначає, що там керівництво містом не витримує порівняння з Дніпром: «Починаючи з посипання доріжок під час ожеледиці до прямої лінії у Телеграм, де можна оперативно вирішити питання».

Дніпрянин дякує меру міста Борису Філатову і голові Громадської ради Геннадію Корбану за високий рівень менеджменту міста.

Звернутися у телеграм-канал Геннадія Корбана можна за посиланням – https://t.me/korbanofficial/

Заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):    

(095) 816-39-11    

(093) 261-32-25    

(063) 402-79-56    

(063) 681-61-82    

(068) 638-28-48

Не забувайте залишати контактні телефони.