Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра, протягом доби оброблено 68 звернень. Вони надійшли як у телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги при Громадській раді.

Головне за день:

Місто намагається знизити психологічне навантаження на людей. Про це заявив голова Громадської ради Геннадій Корбан: https://t.me/korbanofficial/963.

Велике навантаження люди відчувають, живучи в умовах терористичних ракетних ударів по інфраструктурі та енергетиці, які робить путін із періодичністю у середньому раз на два тижні. Але місто успішно протистоїть, і люди це бачать.

Великі котельні та насосні станції вже забезпечено генераторами. 16 Пунктів незламності скоро отримають старлінки.  Люди також бачать колосальну кількість ремонтів, які роблять міські служби, і цінують цю роботу.

Добігає кінця заміна труби на вулиці Яна Гуса. Її повністю укладено та підключено до водопостачання. Залишилося засипати її та підключити окремих абонентів у п’яти колодязях.

На жаль, абонентські колодязі потрібно чистити, чого не роблять абоненти, і це уповільнює роботи: https://t.me/korbanofficial/961.

Світло:

- абоненти комерційної енергокомпанії ЦЕК скаржаться на те, що у них спочатку вимикають світло, а потім уже надсилають попередження про його вимкнення;

- аномальні відключення світла зафіксовані на Петра Калнишевського, 53: з 10:20 по 10:45 вимкнули світло двічі: на 10 хвилин і на 1 хвилину. За графіком мали вимкнути о 12:00.

Вода:

- просп. Дмитра Яворницького, 83: «Викопано траншею, коли буде завершено роботи?».?

Відповідаємо: працює КП «Дніпроводоканал». Триває комплектація, роботи завершать до 20 лютого.

Тепло:

- Богдана Хмельницького, 24-А: циркуляцію відновлено, тепло повернуто. Дякуємо КП «Теплоенерго»;

- вул. Іларіонівська 3-А: опалення немає. Аварійна служба КП «Коменергосервіс» виявила закриту засувку на елеваторному вузлі. Засувку відкрито, циркуляцію теплоносія відновлено. Втім, заявник повідомляє, що тепло не повернуто;

- вул. Липова, 12: у квартирі 12 градусів тепла, пліснява, сирість. 9 лютого аварійна служба КП «Коменергосервіс» прочистила фільтр, циркуляцію теплоносія відновлено, тепло повернуто. Мешканці дякують хлопцям з аварійки і КП «Коменергосервіс»;

- вул. Мандриківська, 220: велика сума у платіжці. Відповідальна по будинку за внутрішньобудинковий пристрій обліку теплоносія не передавала показання лічильника та не виходила на зв'язок із КП «Теплоенерго». У зв'язку з цим нарахування на будинок зроблено за середнім тарифом. 13 лютого представники КП прийдуть і знімуть архівні дані приладу. Відповідно до отриманих даних буде проведено перерахунок;

- вул. Марії Лисиченко, 3: немає циркуляції теплоносія по стояках кухні  та ванної кімнати у квартирі заявника. Буде проведено роботи з наладжування системи у підвалі;

- вул. Харківська, 2: у двох квартирах відсутній доступ до стояків центрального опалення. Заявницю проконсультовано, як отримати доступ у судовому порядку, а також буде запропоновано заміну системи розведення у її квартирі для повернення тепла до спальної кімнати;

Каналізація:

- вул. Аеродром, 10: усунуто багаторічну течу каналізації у дворі. Працювала аварійна бригада КП «Дніпроводоканал»;

- Перемога-6, пров. Добровольців 6: вкрадено люк навпроти вікон першого під’їзду.

Газ:

- вул. Шолохова, 5: 2 лютого виявлено витік газу, будинок відключено. 9 лютого підписано договір із «Дніпрогазом» і попередньо підтверджено відновлення газопостачання 10 лютого.

ЖКГ:

- вул. Беляєва, 4, 8 (АНД район): зруйновано дерев’яні конструкції на дитячому майданчику у дворі будинків, де мешкає багато дітей. Мами дуже просять відновити майданчик;

- ріг Калинової та  Янтарної: зруйновані лавочки на зупинці вул. Янтарної і у сквері на вул. Калиновій. Взято до роботи!

Вуличне освітлення:

Сьогодні в одному з міських пабліків з’явилося фото ліхтаря на ж/м Перемога, в якому вдень горить одна з двох ламп. Люди цікавляться причиною цього явища.

Відповідаємо: йдуть роботи КП «Міськсвітло», яке наразі облаштовує можливість вмикати не весь ліхтар одразу, а одну чи декілька ламп окремо.

Для перевірки робіт ліхтар вмикають на 1-2 хвилини, і, як бачимо, роботи щодо цього ліхтаря проведено успішно.

Аварійні дерева:

- вул. Бажова: старі тополі оглянуто, зроблено заміри і позначки. Працює КП «Міськзеленбуд».

Звернутися у телеграм-канал Геннадія Корбана можна за посиланням – https://t.me/korbanofficial/

Заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):    

(095) 816-39-11    

(093) 261-32-25    

(063) 402-79-56    

(063) 681-61-82    

(068) 638-28-48