Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Гарячі обіди для підопічних терцентру, умови у центрі «Мамине щастя» та Пункті незламності: інспекція чергового по місту

Гарнір з м’ясною стравою, овочевий салат, хліб, чай з цукром та печивом – різноманітним та поживним обідом годують підопічних Міського терцентру. Завдання організувати гарячі обіди поставив міський голова Борис Філатова, бо через відключення світла, зростання цін та багато інших факторів життя представників елегантного віку та осіб з інвалідністю ще більше ускладнилось. Отже, черговий по місту, заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний перевірив, як це завдання виконують. 

Отримати обіди можуть усі підопічні Міського територіального центру – з понеділка по п’ятницю. А тим, хто не має змоги прийти самостійно, страви приносять соціальні робітники. «Сьогодні під час об’їзду міста ми поспілкувались з підопічними, які отримують гарячі обіди. Почули позитивні відгуки. Всі задоволені якістю продуктів та смаком. Загалом такими обідами забезпечені всі підопічні територіального центру, а це майже 10 тис. осіб», – зазначив Едуард Підлубний. 

У цьому ж терцентрі (вул. Осіння, 11-Б) облаштований і Пункт незламності. Він, як і інші п’ять, які зробили на базах закладів соцзахисту, має все необхідне. Тут за дорученням міського голови Дніпра встановили генератор, також є power-bank, подовжувачі, аптечки, запаси води. Облаштовано окрему зону для дітей. Відвідувачі мають змогу випити гарячі напої, пригоститися печивом, поки очікують зарядження своїх гаджетів. Всього станом на 6 лютого Пункти незламності закладів соціального захисту відвідали 2 250 людей. 

Також Едуард Підлубний завітав до Центру підтримки дітей та сімей «Мамине щастя». Нагадаємо, його відкрили у 2019 році за ініціативою міського голови Дніпра Бориса Філатова. З початку повномасштабного вторгнення росії тут приймають і внутрішньо переміщені родини.

Усім підопічним надають тимчасове проживання, юридичну поміч, соціально-психологічну реабілітацію, допомогу у подальшому самостійному проживанні та забезпечують продуктами харчування. За 2022 рік у закладі надали соціальні послуги 147 особам (по двох відділеннях): 22 особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, 66 осіб, які зазнали домашнього насилля, також 59 внутрішньо переміщених осіб.

«Цей заклад не припиняв роботи ані на хвилину. Сьогодні ми бачимо, що тут 12 жінок та 16 дітей, з них 3 жінки з дітьми перемістились із зон бойових дій. Усі перебувають у гарних умовах та задоволені послугами, які ми їм надаємо», – підсумував Едуард Підлубний.